Ünlü Türk Yönetmen: Televizyon 5 Sene İçinde Tarih Olacak

48
13
8
4
2
İstinye Üniversitesi'nde yapılan bir etkinlikte öğrencilerle buluşan yönetmen Ezel Akay, televizyonun 5 yıl içerisinde tarih olacağını, insanların artık 24 saat boyunca aynı kanalı izleme alışkanlıklarının kalmadığını belirtti.

Türk dizi ve sinema sektörünün önemli isimlerinden Ezel Akay, İstinye Üniversitesi'nde düzenlenen 'Mentorun CEO Olsun' isimli etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Televizon ve sinema sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Akay, 5 yıl içerisinde televizyonların tamamen silineceğini söyledi.

Dizilerin fazlasıyla uzun sürdüğünü ifade eden Akay, bunun sebebinin temel anlamda ekonomik olduğunu ifade etti. Reklam gelirlerinin düşük olması ve çekim şartlarının ağır olması yüzünden bölümlerin uzun olduğunu belirten Akay, dizilerin bütçesinin ancak böyle karşılanabildiğini söyledi.

Televizyonların arkasında bulunan internet girişlerinin yaygınlaştığını ifade eden Akay, eğer televizyon kanalları alternatifler bulmazlarsa uzun süreli dizilerin devam edeceğini, hal böyle olunca da kimsenin bu dizileri izlemeye devam etmeyeceğini ve pek çok ülkede 5 yıl içinde televizyonunun tarih olacağını belirtti. Akay, insanların artık bir kanalı 24 saat izlemediklerini internet sayesinde istedikleri içeriklere ulaşmanın çok kolay olduğunu ve bu sayede de televizyona olan bağımlılığın düştüğünü vurguladı. 

Uzun bölümlü dizileri izleyen bir kitlenin olduğunu kabul ettiğini ifade eden Akay, bu dizilerin devam edeceğini ancak bu durumun sektörün yeni formatlara geçmesini engellemeyeceğini belirtti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/kultur/201905081038988787-yonetmen-akay-televizyon-5-yil-icinde-yeryuzunden-silinecek/
48
13
8
4
2
Emoji İle Tepki Ver
48
13
8
4
2