Ünlü YouTuber’ın Videosunu Taklit Etmeye Çalışan 14 Yaşındaki Kız Hayatını Kaybetti

232
53
26
19
14
Çin’de yaşayan iki genç kız, ünlü bir YouTuber’ın tuhaf yemek pişirme tekniğini denerken patlama gerçekleşti. Gerçekleşen patlama sonrasında, kızlardan biri hayatını kaybederken diğeri ağır yaralandı.

Çin’de ünlü olan YouTuber “Ms Yeah”, YouTube’da yayınladığı bir videoda teneke içecek kutusunda mısır patlattı. Ms Yeah’ın pişirme tekniğinden esinlenen Çinli 12 ve 14 yaşlarındaki iki kız, teneke kutuda patlamış mısır yapmaya çalıştıkları sırada patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada 14 yaşındaki Zhezhe isimli kız, vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle hayatını kaybetti. 12 yaşındaki Xiaoyu’nun vücudunda ise önemli derecede yanıklar meydana geldi. Doktorlar Xiaoyu’nun yanıklarından dolayı estetik ameliyata ihtiyacı olduğunu açıkladılar. 

çinli kız patlama

Kızların ailelerinin iddiasına göre kızlar, Ms Yeah’ın videosundaki pişirme tekniğini denerlerken patlama meydana geldi. 

Teneke kutuda mısır patlatma videosunun sahibi olan Ms Yeah ise kızların kendi videosundakine benzer pişirme yapmaya çalıştıklarını, ama farklı bir yöntem denediklerini iddia etti. 

Kızların yaşadığı facia sonrası Ms Yeah’ın temsilcisi her iki kızın ailesiyle de görüştü. Temsilci, ailelere bir miktar para ödemeyi kabul etti. Ms Yeah’ın yaralı olan Xiaoyu’nun hastane masraflarını karşılayacağı açıklandı. Ancak 12 yaşındaki kızın ailesine tazminat ödenip ödenmeyeceği ile ilgili bir bilgi henüz yok. Ms Yeah’ın 12 yaşındaki kızın hastane masraflarını ödemeyi kabul ettiği bilgisi, kızın ailesi tarafından da teyit edildi. 

ms yeah teneke kutu pişirme

Gerçek ismi Zhou Xiao Hui olan Ms Yeah, olayla ilgili Weibo sosyal medya ağında, “Hayatımın en karanlık günü” başlıklı bir yazı paylaştı. 25 yaşındaki ünlü YouTuber, aldığı haberin kendisinde büyük bir acıya neden olduğunu, “hayranlarını da hayal kırıklığına uğrattığı” için özür diledi.

Ms Yeah isimli YouTuber’ın ilginç yemek pişirme ve yeme tekniklerini sergilediği bir YouTube kanalı var. Ms Yeah’ın YouTube kanalında 7 milyon takipçisi bulunuyor.

Kaynak : https://www.thesun.co.uk/news/9966771/burns-death-youtube-ms-yeah-china/
232
53
26
19
14
Emoji İle Tepki Ver
232
53
26
19
14