Ünlülerin Çıplak Fotoğraflarını Çalan Hacker Suçlu Bulundu!

12
3
3
2
0
2014'teki iCloud skandalı suçlaması ile tutuklanan hacker suçunu itiraf etti. Mahkeme, sanığa 2 yıl hapis ceza verdi.

2014’te ortaya çıkan iCloud skandalı tüm dünyayı kasıp kavurmuştu. Ünlülerin şifrelerini çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan Ryan Collins isimli 36 yaşındaki hacker tutuklanmış; davası başlamıştı.

Geçtiğimiz salı günü mahkemede suçunu itiraf eden Collins'in 100’den fazla kişiyi “kimlik avı dolandırıcılığı” yöntemi ile hacklediği ortaya çıktı. Bunların arasında Rihanna, Jennifer Lawrence, Avril Lavigne ve Aubrey Plaza gibi ünlü isimler de var.

Ünlülere Google veya Apple’dan gelen bir mailmiş gibi mailler atan Collins, hedeflerinin fotoğraflarını bu sayede çalmış. Savcının açıkladığı bilgilere göre Collins, 50’den fazla iCoud ve 72 Gmail hesabı çaldı. 2014 Ağustos’unda birçok ünlünün kişisel görüntüleri, çıplak fotoğrafları internette yayılmıştı. Bu durum için Apple suçlanmış, şirket ise nokta atışı yaparak bir saldırıyla karşılaştıklarını söylemişti. Zaman Apple’ı haklı çıkardı. 

Salı günkü duruşmada, Ryan Collins’in bilgilerin internette yayılması ile herhangi bir bağı olduğu kanıtlanamadı. Collins sadece şifreleri çalmıştı. Daha önce Los Angeles’ta tutuklanan kimlik hırsızı, 250.000 dolar para cezası ve 5 yıl hapis ile yargılanacaktı. Fakat Pensilvanya’da evine yakın bir mahkemeye gönderildi ve mahkeme, kendisine 2 yıl hapis cezası verdi.

FBI’daki uzmanlar, iki kişinin daha bu hackleme olayı ile ilgili olduğunu düşünüyor. Bu iki kişi de suçlu bulundu fakat davaların birbiri ile alakalı olmadığı ve hackerların birbirlerini tanımadığı düşünülüyor.


 

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2016/oct/27/nude-celebrity-photos-hacker-prison-sentence-ryan-collins
12
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
3
3
2
0