Ürünü Nedeniyle Müşterisini Kanser Eden Kozmetik Devi Johnson & Johnson'a 4.7 Milyar Dolar Ceza

58
6
3
3
2
Ülkemizde bebeklere özel ürünleriyle bir dönem oldukça popüler olan Johnson & Johnson, bu sıralar sebep olduğu kanser vakalarıyla konuşuluyor.

ABD menşeli ilaç, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri şirketi Johnson & Johnson, talk pudrası skandalıyla çalkalanıyor. Sadece ABD genelinde 9 binden fazla kanser davasıyla cebelleşen şirkete 4,1 milyar dolarlık cezai tazminatın yanı sıra 550 milyon dolarlık tazminat cezası verildi.

İlk olarak Missouri eyaletinde kaybettiği davadan sonra 9 binden fazla davanın da şirket aleyhine sonuçlanması bekleniyor. 6 haftayı bulan duruşmada, hakim talk pudrasının 22 kadının yumurtalık kanserine yakalanmasına direkt olarak etki ettiğine hükmetti. 

Talk pudrasının bebeklerin pişik olmaması için de kullanıldığı düşünülürse, önümüzdeki dönemde bu skandal bambaşka bir boyuta ulaşabilir. Mahkemenin adaletsiz olduğunu belirten firma avukatları ise karara şaşırdıklarını ve temyize gideceklerini açıkladı. Ülkemizde de bebek yağı ürünleriyle popüler olan Johnson & Johnson'ın önümüzdeki dönemde tarihe karışması dahi olası.

58
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
58
6
3
3
2