Üst Segment Akıllı Telefon Pazarının Lideri Apple Oldu

30
13
4
3
3
Büyük teknoloji ve akıllı telefon üreticilerinin pazar payları her bu senenin diğer iki çeyreğinde olduğu gibi bu sene de açıklandı. Üst segment akıllı telefon pazarında %52’lik bir pay ile Apple’ın domine ettiği görüldü.

Pazar araştırma ajansı Counterpoint, bu yılın üçüncü çeyreğini analiz eden son raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda ABD merkezli teknoloji şirketi Apple’ın gücü bir kez daha ortaya çıktı. Apple, üst segment akıllı telefon pazarında piyasayı domine etmeye devam ediyor.

Üst segment akıllı telefon piyasasında, pazarın %52’lik kısmına sahip olan Apple’ı, Güney Koreli Samsung ve Çinli Huawei takip ediyor. Raporda, Apple’ın üst seviye akıllı telefon pazarındaki payının, bu senenin üçüncü çeyreğinde de arttığı vurgulandı. Samsung ve Huawei’nin bu alandaki pazar payları ise sırasıyla %25 ve %12 olarak açıklandı.

Apple’ın rakibi yok

Apple akıllı telefon satış oranı

iPhone XR, görece mantıklı fiyat / performans oranıyla dünyanın en çok satan üst segment akıllı telefonu olmayı başardı. Huawei, ise anavatanı Çin’de, Mate 30 ve P30 serileriyle %80’lik bir pazar payına sahip olmayı başardı ki bu oran Huawei’nin toplam pazar payında da oldukça etkili oldu.

En çok satılan üst segment akıllı telefon markalarında Hong Kong merkezli OnePlus da kendisine ilk beşin içerisinde yer bulmayı başardı. Şirketin pazar payı %2’ye ulaşırken, bunda en önemli etken, şirketin Hindistan’daki popülaritesi olarak gösterildi.

Üst segment akıllı telefon alma gücü

Genel olarak bakıldığında dünya genelindeki tüketicilerin, üst segment akıllı telefon kabul oranı giderek yükseliyor. Fiyat aralığı 600 ile 799 dolar arasında değişen iPhone XR, akıllı telefon satış oranlarının tam kalbinde yer almaya devam ediyor. 800 ile 999 dolar fiyat aralığındaki modeller ise artış göstermeye başlıyor. Bu alanda öne çıkan modeller ise Galaxy S10 ve Note 10 serileri. Bu seriler, önceki yılın aynı dönemine göre %145’lik bir artış göstermeyi başardı.

Counterpoint tarafından yayınlanan araştırmada bu yılın üçüncü çeyreğinde, üst segment akıllı telefon pazarının büyümeye devam ettiği ortaya koyuldu. Bu artışta 5G destekli akıllı telefonların da oldukça büyük bir payı var. Telefonların satış fiyatları, üçüncü çeyrekte %5’lik bir artış gösterdi.

5G destekli akıllı telefonların pazar paylarına bakıldığındaysa %74 gibi ağır bir dominasyonla Samsung’un liderlik koltuğunda oturduğu görülüyor. Samsung’u takip eden şirket ise %11 ile LG oldu. Tabii burada Güney Kore’nin dünyanın ilk ticari 5G ağına sahip olduğu düşünülürse Samsung ve LG pek de adil olmayan bir alanda avantajlarını sürdürüyorlar.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/08/apple-still-holds-first-place-in-global-high-end-smartphones/
30
13
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
30
13
4
3
3