Rapor: Uygulama Yapımcılarının %1'i, İndirilen Uygulamaların %80'ine Sahip

22
7
4
4
4
Hemen hemen hepimizin kullandığı ortak bir telefon uygulaması var. Peki, indirilen bütün uygulamaların %80'lik kısmının zirvede yer alan sayılı yapımcıya ait olduğunu biliyor muydunuz?

Sensor Tower şirketinden gelen bir bilgiye göre; App Store ve Google Play platformlarından indirilen uygulamaların %80’lik bölümü, uygulama yapımcılarının sadece %1’lik kısmına ait.  Bu oranlara dair veriler, Sensor Tower’ın Store Intelligence platformundan elde edildi.  

Buna ek olarak; elde edilen veriler arasında 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 29.6 milyar uygulamanın indirildiği bilgisi de yer alıyor. Bu sayı oldukça fazla. Fakat yine de tahmin edilebilir olduğu konusunda hemfikiriz. Ama işin asıl ilgi çekici tarafı; indirilen 29.6 milyar uygulamanın 23.6 milyarının, zirvede yer alan 7.920 uygulama yapımcısına ait olması. Geriye kalan 784.080 uygulama yapımcısı da toplamda sadece 6 milyar indirilen uygulamaya sahip.       

Yapılan bu araştırmada indirilen oyunların da bir istatistiği çıkarıldı

oyun

Bu alanda da zirvede yer alan yapımcıların etkisi oldukça yüksek. Sensor Tower’ın elde ettiği oranlara göre; %1’lik kısma girerek zirvede yer alan 1.080 oyun yapımcısının oyunları, toplamda 9.1 milyar kez indirildi. Bu arada geriye kalan 106.920 oyun yapımcısı da toplamda 2 milyar indirilen oyuna sahip.

Elde edilen gelir dağılımına baktığımızda da bu farkı ciddi şekilde görebiliyoruz. Zirvede yer alan uygulama yapımcıları 20,5 milyar dolar gelir elde ederken geriye kalan kısmın 1,5 milyar dolar gelir elde ettiğini görüyoruz. Oyunlarda ise zirvedeki yapımcılar 15,5 milyar dolar elde ederken geriye kalan oyun yapımcıları toplam 800 milyon dolar elde ediyor.

Zirveye yerleşip en fazla geliri elde eden üç büyük oyun şirketinden bahsetmeden olmaz. Tencent 2 milyar dolar, NetEase 743 milyon dolar ve Bandai Namco ise 503 milyon dolar gelir elde ediyor.

Elde edilen bilgilerden yola çıkarak; insanların, bağımsız ve az bilinen şirketler tarafından geliştirilen uygulamalara ve oyunlara fazla ilgi göstermediğini söyleyebiliriz. Bilinen ve kendini ispat etmiş şirketlerin geliştirdiği oyun ve uygulamalar, insanların kendini daha yakın hissettiği tercihler oluyor.

Kaynak : https://beebom.com/top-1-app-publishers-responsible-for-80-of-new-app-downloads-report/
22
7
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
22
7
4
4
4