Uygun Fiyatlı iPhone, Diğer Modellerden 1 Ay Daha Geç Satışa Çıkabilir

25
2
2
2
1
Geçtiğimiz yıl iPhone X üretiminde sorunlar yaşayan Apple, bu yıl da 6.1 inç LCD ekranlı modelin üretiminde sorun yaşıyor. İddiaya göre uygun fiyatlı iPhone modeli, OLED ekranlı modellerden bir ay sonra piyasaya çıkacak.

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone X ile birlikte şu ana kadar tanıttığı tüm akıllı telefonlardan farklı bir model tanıtmıştı. Bu durum, Cupertino merkezli şirketin tedarik sorunları yaşamasına, iPhone X teslimatının bir buçuk ay kadar geç başlamasına neden olmuştu. Görünüşe göre şirket benzer bir sorunu bu yıl da yaşayacak. Tuhaf olan nokta şu ki; Apple bu kez premium modelde değil uygun fiyatlı modelde üretim sorunları yaşıyor.

Morgan Stanley’den analist Katy Huberty’nin yayınladığı nota göre Apple, 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı modellerin üretiminde hiçbir sorun yaşamıyor. Ancak 6.1 inç LCD ekranlı model için aynı durum geçerli değil. Huberty’ye göre LCD ekranlı modelin LED arka panelinde yaşanan ışık sızdırma sorunu, 6.1 inçlik modelin piyasaya OLED ekranlı modellerden bir ay sonra sunulmasına neden olacak.

Katy Huberty, Apple’ın 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’un üretiminde ışık sızdırma sorunu yaşadığını belirten ilk kişi değil. Haziran ayı başında ortaya çıkan bir başka rapor daha Apple’ın benzer bir ışık sızdırma sorunu yaşadığını iddia ediyordu. Görünüşe göre geçtiğimiz yıl premium modeli almak için fazladan bir ay bekleyen Apple kullanıcıları, bu yıl da uygun fiyatlı modeli almak için fazladan bir ay bekleyecek.

Apple’ın yaşadığı tedarik sorunları, diğer akıllı telefon üreticilerine kıyasla büyük önem taşıyor. Çünkü Apple yılda sadece bir kez akıllı telefon tanıtımı gerçekleştiriyor ve bu tanıtım, iPhone satışlarının tavan yaptığı noel tatilinden önce gerçekleşiyor. Apple’ın iPhone tedariğinde sorun yaşaması, tüketicilerin diğer markalara yönelmesine neden oluyor ki bu da iPhone satışlarını direkt olarak etkiliyor.

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/18/07/25/apples-61-inch-lcd-iphone-may-launch-one-month-after-oled-models
25
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
25
2
2
2
1