Uykusuzluk Çekenlere Daha Derin ve Huzurlu Bir Uyku İçin 7 İpucu

32
14
5
3
3
Teknoloji çağının en büyük sorunlarından biri de uyku. Uykuya dalmakta zorluk çekenler için bu sorunu ele aldık.

Uyku probleminiz varsa ve şimdiye kadar koyunları saymak dahil her şeyi denedim diyorsanız, yeniden düşünün. Belki bu tüyolar işinize yarayabilir!

Uyumak yerine uyanık kalmayı düşünün.

Kulağa biraz garip gelebilir ama uzmanlar bir türlü uyuyamıyorum diye düşünmek yerine tam tersini yapmamızı söylüyor. Uyuyamıyorum diye düşünürek endişelenmek yerine, uyanık kalmayı düşünerek rahatlamak mümkün. Sonrası derin bir uyku!

Sıcak bir duş alın.

Uzmanlara göre yatmadan önce aldığınız sıcak duşla vücut ısısını artırmak daha çabuk uykuya dalmamızı sağlıyor. Çünkü uyurken vücut ısısı düşüyor ve duş aldıktan sonra vücuttaki ani ısı düşüşü uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

Bilgisayar başındayken mavi ışığı engelleyen gözlüklerden kullanın.

Tüm gün bilgisayar ve telefon ekranına bakanlardansanız mavi ışık önleyici gözlüklerden edinmek şart. Bu gözlükler sayesinde doğal melatonin dengeniz bozulmamış oluyor ve uykunuzdan ödün vermiyorsunuz.

Üstünüzü örtmeyi deneyin.

Yorgan ve battaniyenin vücudunuza yaptığı baskı bir kucaklama ya da masaj gibi algılanabiliyor. Ağır battaniyelerle daha kolay uyuduğunu söyleyen birçok insan var. Belki tuhaf gelecek ama ana rahmindeki kadar sıcak ve huzurlu hissetmek gibi diyor uzmanlar.

Oda sıcaklığını düşürün.

Uzmanlara göre, oda sıcaklığı ne kadar düşükse biz de o kadar derin uyuyoruz. 16-19 derece arası, uyumak için en doğru sıcaklık.

Saatinizi göremeyeceğiniz bir yere koyun.

Sürekli saate kontrol ederek endişelere kapılmak bizi uykudan daha da uzaklaştırıyor. O nedenle uyumak için ne kadar zamanım kaldı diyerek gerilmek yerine saatinizi ulaşamadığınız bir yerde bırakıp yatağa öyle girmek gerek. 

Nefes ve esneme egzersizleri yaparak stresten uzaklaşın.

Anksiyete ve strese karşı savaşırken en güçlü silahlarımız vücudumuz ve tabii ki nefesimiz. Bu nedenle yatmadan önce yapacağınız nefes ve esneme egzersizleri sayesinde rahatlayıp uykuya dalmanız daha kolay olacaktır.

Kaynak : https://www.bustle.com/p/7-insomnia-cures-that-sleep-experts-swear-by-9729309
32
14
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
32
14
5
3
3