Uzay Teleskobu Hubble İle Mars ve Satürn’ün Yeni Fotoğrafları Çekildi

41
11
5
4
4
Uzay Teleskobu Hubble İle Mars ve Satürn’ün Yeni Fotoğrafları Çekildi
Bilinmeyene ilgi duyan bizler, her daim diğer gezegenleri merak etmişizdir. Bu bağlamda, ulaşılması güç hatta neredeyse sıradan bir insan için imkansız olan gezegenlere ait yeni fotoğraflar geldi.

Dünyamız da dahil olmak üzere tüm gezegenler, gerek görünüşleri gerekse sahip oldukları koşulları ile merak odağı haline gelmektedirler. Bu noktada birçoğumuz, bu gezegenleri daha yakından görmeyi istemekteyiz. Şu an için canlı olarak gerçekleşemeyecek bu istek için en kalıcı çözüm, uzay araçları tarafından çekilmiş yeni resimlere bakmaktır. Eğer sizler de bu görüntüleri merak ettiyseniz, aşağıda bulunan videodan gezegenlere ait görüntüleri izleyebilirsiniz.

Kısa zaman önce gezegenimize yaklaşan Mars ve Satürn, Hubble uzay aracı tarafından görüntülendi. Sadece astronomik nesneleri değil aynı zamanda Güneş Sistemi'mizdeki gezegenleri de inceleyen uzay aracı, şimdi de Mars ve Satürn’ü bizlere daha net gösterdi.

Bundan birkaç hafta öncesinde çekilen görüntüler, oldukça net ve iyi çözünürlükte olmasıyla da ayrı bir görsel şölen yaratıyor diyebiliriz. Gezegenleri bir bütün halinde gösteren görüntüler, mevcut resimlerle karşılaştırıldığında ise zamanla Mars ve Satürn’ün ne oranda değiştiği gözlenebilir.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-family-photos-mars-saturn-hubble.html
41
11
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
41
11
5
4
4