Uzay Meraklıları, Muhteşem Bir Temmuz Ayına Hazır Olsun

39
5
3
2
0
Önümüzdeki temmuz ayında gerçekleşecek birden çok farklı uzay olayında en dikkatimizi çeken ise bu yüz yılın en uzun Ay tutulması olayına şahitlik edecek olmamız.

İçinde bulunduğumuz haziran ayı son bulduğunda, yüz yılın en özel aylardan birine giriş yapacağız. Öyle ki bu ay gerçekleşecek olan uzay olayları için bir takvim dahi yayınlandı. Takvimde en çok dikkatimizi çeken ise 100 yılın en uzun sürecek olan ay tutulması oluyor.

EarthSky'ın verilerine göre bu ay tutulmasının toplamda 1 saat 47 dakika sürmesini bekleniyor. Eğer ki tutulmanın başlangıç ve bitiş aşamasını da işin içine katarsak toplam süre 3 saat 55 dakikayı bulacak. Ay tutulmasından birkaç gün sonra ise Mars'a 2003'ten beri hiç olmadığımız kadar yakınlaşacağız. 31 Temmuz'da Mars ile mesafemiz 57.6 milyon kilometreye kadar düşecek.

Eğer ki bu süreci kaçırmak istemiyorsanız takvimlerinizde 27 Temmuz tarihini işaretleyin. Ay tutulması ile başlayan süreç Mars'a olan yakınlığımızla son bulacak. Bu mühim uzay olayının Türkiye saati ile 21.23'te başlaması bekleniyor. Eğer ki herhangi bir gerekçeyle bu güzel olayı takip edemeyecek olursanız YouTube üzerinden canlı da yayılanacağını belirtelim.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/july-s-blood-moon-longest-lunar-eclipse-in-a-century-must-see
39
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
3
2
0