Güneş fırtınalarının olduğu zamanlarda yaklaşık her 26 dakikada bir oluşan Jüpiter auroraları o kadar parlaklar ki, parlaklık dereceleri auroraların oluşmasını sağlayan Güneş'i bile geride bırakıyor. Jüpiter'in manyetik alanlarının Dünya'ya göre çok daha farklı ve güçlü olması nedeniyle bu kadar parlak oluşan auroralar, aslında 2011 senesinde keşfedildiler ancak bu auroraların x-ray ışınları halinde de bu kadar güçlü yayıldığından haberimiz yoktu.
University College London'da okuyan Will Dunn isimli doktora öğrencisi bu durumu şöyle anlatıyor: "Jüpiter'in kendine has aurorası olduğunu biliyorduk ancak bu auroranın gücünü daha önce farkedememiştik. Eğer Dünya'daki auroraya x-ray gözlüğüyle baksaydınız yeşil ışıklardan çok daha fazlasını görürdünüz. Eğer bunu Jüpiterde yapsaydınız hem çok parlak, hem de çok büyük bir atmosfer olayıyla karşılaşırdınız."
Sözleriyle Jüpiter'in aurorasının ne kadar büyük olduğuna dikkat çeken Will Dunn, auroranın kapladığı alanın yüzölçümünün Dünya'dan daha büyük olduğunu söyledi. Yapılan açıklamaya göre auroranın oluşmasını sağlayan manyetik etki Jüpiter atmosferinde yaklaşık 2 milyon kilometre yayılıyor.