Messier 94'ün NASA tarafından yayınlanan yeni görüntüsünde, sarmal galaksinin çevresindeki parlak halka dikkat çekiyor. Bu parlak bölgede kozmik gaz bulutlarının yüksek yerçekimi baskısı altında olduğu ve bunun sonucu olarak seri şekilde yeni yıldızların oluştuğu belirtiliyor.
Yüksek yerçekimi tarafından sıkıştırılan gaz bulutları, zamanla daha yoğun gaz bulutları haline geliyor. Yerçekiminin etkisi, bu yoğun bulutlar içindeki gaz ve kozmik tozu bir araya topluyor ve böylece yeni bir yıldızın doğması için yeterli sıcaklık ve basınç ortaya çıkıyor. Uzay bilimcilerine göre bambaşka bir yaşam barındırıyor bu galaksi.
Editörün Notu: Yani o galaksinin 16 Milyon yıl önceki halini görüyoruz. Şu anda galaksi başka bir galaksiyle çarpışmış ya da bir şekilde yok olmuş olabilir. Enteresan işler. Ne kadar uzağa baktıkça aslında o kadar geçmişe bakıyoruz. Asıl enteresan olan, şu solucan deliklerini kullanmayı çözdüğümüzde olacak. Zira o sayede ışıktan hızlı olarak uzay zaman mekan olayını büküp başka bir yerde çıkabileceğimiz için dönüp oradan dünyaya gelişmiş bir teleskopla baktığımızda dünyanın resmen geçmişini görebileceğiz. Yeterince zoom yapabilecek kadar kaliteli teleskobumuz olursa, o esnada dinazorları, meteorun çarpma anını bile canlı canlı, sanki o an oluyormuş gibi izleyebiliriz.