Her ne kadar bu mesafe, ışık hızı ile gidildiği taktirde 21 yılda ulaşılacak kadar uzak olduğu anlamına gelse de diğer gezegenlerin yanında HD 219134b adeta kapı komşumuz gibi duruyor.
Spitzer Uzay Teleskobu ile görüntülenen bu gezegen, kendi güneşine fazla yakın. Bu nedenle yüzeyinin zaman zaman eriyik halde olduğu bu gezegenin aktif volkanik faaliyetlerinin yanı sıra kayaç yüzeyi de mevcut. Ayrıca Dünya’dan 4 buçuk kat daha ağır bir kütleye sahip olan olan HD 219134b, gezegenimizden 1.6 kat daha büyük ve kendi etrafındaki dönüşünü de 3 Dünya Günü sürede tamamlıyor. (Dünya Günü kavramını zaman birimi olarak kullanmaya başladığımıza göre uzaylılarla karşılaşmaya hazırız, gelebilirler)
HD 219134b’nin yıldızı, akşamları çıplak gözle görülebiliyor. Kutup Yıldızı’na yakın bir yerde bulunan Kraliçe Takımyıldızı’nda yer alan bu güneş, ayrıca iki dev gezegene ve bir de gaz devine yörünge merkezliği yapıyor.
NASA, Kepler Görevi kapsamında şimdiye dek 1013 onaylanmış gezegen ve 440 güneş sistemi keşfetti. Bunlar dışında ise 4000’den fazla gezegen adayı olabilecek gök cismi listede bekliyor. Bu gezegenlerin hatrı sayılır miktarı Goldilock adı verilen yaşanabilir bölgede, yani kendi güneşlerine yaşamı destekleyebilecek ideal uzaklıkta bulunuyor. Ayrıca bir zamanlar Erich Von Danieken’in “Tanrıların Arabaları” adlı kitabında referans aldığı hesaplamadan biraz daha komplike hesaplar yapan astronomlar, Dünya’ya yakın boyutlarda olan ve Güneş gibi bir yıldızın ya da bir kızıl cücenin etrafında bir yörüngeye sahip olan milyarlarca gezegen olabileceğini savunuyor.