Aşağıda gördüğünüz görselde ise soldaki Hubble Uzay Teleskobu ile çekilebilen en net görsel iken sağ taraftaki ise New Horizons tarafından bizlere aktarılan ilk görüntü olarak dikkat çekiyor.
Şimdi ise bu sağdaki görüntü üzerinden çalışmalar yapan NASA, bu görüntüyü yakınlaştırarak Plüton'un %1'inden daha küçük bir alanı gösteren yüksek çözünürlüklü ve yakın çekim görseli de paylaşarak Plüton'un yüzeyini de bizlere gösterdi.
Görüntünün ham halini ise buradan görebileceğiniz gibi Plüton'un yüzeyindeki 100 milyondan daha az yıl önce oluştuğu düşünülen dağlar hâlâ gelişim aşamasında olabileceği söyleniyor. yani Plüton hala gelişme çağında olabilir. (Gezegen olunca ergen gezegen muhabbetine çevirdiler işi) NASA'ya göre volkanik faaliyete dair bir şey görünmüyor olsa da, New Horizon ekibi daha fazla yüksek çözünürlüklü tarama yaparak 16 ay boyunca Plüton üzerinde araştırmalar yaparak bulgu arayacak.. Bu tarz bulguların da Plüton’un arka tarafından, güneşin aydınlatmadığı taraftan alınan taramalarda da bulunuyor olabileceği ihtimali düşünülmekteymiş.
Today, the @NASANewHorizons team is bringing what was previously a blurred point of light into focus. pic.twitter.com/AswUMZFxqd
— NASA (@NASA) 15 Temmuz 2015
Ayrıca NASA Plüton’un o meşhur kalbe benzeyen şeklinde bulunan bölgeye Tombaugh Bölgesi olarak adlandırılacağını belirterek Plüton’u keşfeden kişi olan Clyde Tombaugh'u da anacak.