Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde görevli olan bir grup bilim adamı, şu ana kadar bulunmuş en uzak galaksiyi keşfettiklerini açıkladı. Bilim adamları, EGS8p7 adındaki yeni galaksinin tam 13.2 milyar yaşında olduğunu açıkladılar. Evrenin kendisinin 13.8 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.
Evren ilk oluştuğu zamanlarda 380.000 yıl boyunca hiçbir oluşumun gerçekleşmesine izin vermedi. Bunun nedeni yaşanmış olan patlamadan dolayı evrenin ısısının, elektron ve proton hareketlerini engelleyecek kadar çok olmasıydı. Bu süreçten sadece yarım milyar yıl sonra ilk galaksiler şekillendi.
Yani yeni galaksimiz EGS8p7 evrenin ilk şekillenen galaksilerinden birisi. 13.2 milyar ışık yılı uzaklıkta olan EGS8p7, sahip olduğu bilgilerle bize evrenin sıraları hakkında bilgiler verebilir. Bu yüzden bilim adamları, bu galaksi üzerinde geniş kapsamlı çalışmalar yapmayı planlıyorlar.
Kaynak: Caltech