Uzaylıların Gerçek Görünüşü “Varış” Filmindeki Gibi mi?

1
1
0
0
0
Varış filminin konsept sanatçılarından Peter Konig, tasarımlarını gerçek canlılardan ilham alarak yaptığını söylüyor. Kısa bir süre sette çalışan sanatçının yalnızca bir adet tasarımı filmde görünse de diğer tasarımları nefes kesici.

Yüzyıllardır tartışılan bir soru olan uzaylıların görünüşü, son zamanlarda sinemalarda kapalı gişe oynayan “Varış-Arrival” filminde çok çarpıcı canlandırılmış. 7 dokunaçlı, dev bir kalamar gibi gösterilen uzaylılar, gerçekte böyle mi henüz bilmiyoruz, ancak filmdeki görüntüleri internette büyük tartışmalar yarattı. Filmdeki konsept sanatçılarından Peter Konig, ilk aşamalarda çok farklı çizimler üzerinde çalışıyordu. Hatta bazı tasvirlerde, mor parmaklar ve at gibi gözler vardı.

Denis Villeneuve tarafından yönetilen film, “Story of Your Life” isimli kısa bir romanın filmleştirilmiş hali. Dünyaya yapılan UFO saldırısının ardındaki gerçeği keşfetmeye çalışan bir dilbilim profesörünün hikayesini anlatıyor. Görsel efektleri ile ön planda olan filmde “Heptapod” şeklindeki uzaylılar Carlos Huante tarafından tasarlandı fakat Peter Konig de bu projede yer aldı. Washington’da yaşayan Konig Median, 50’yi aşkın filmde (Jurrasic Park, Cloverfield v.b.) konsept sanatçısı olarak çalıştı.

Filmin ilk zamanlarında kendisine tasarlatılan uzaylılar, filmdekilerden biraz farklıydı. “Yaratıkları tasarlamam için beni projeye dahil ettiklerinde yönetmen birçok fikre açıktı. Bana birçok su altı canlısının resmini göstermişti. Atların gözlerini de uzun süre inceledik. Setteki kısa çalışma süremde, uzaylıların daha da yuvarlağımsı bir yapıda olmasını istemişti. Benim tasarımlarım sadece gerçek canlılardan ilham alarak yapıldı” dedi.

Görülüyor ki, Konig’in tasarımlarından yalnızca bir adedi filmde görünebilmiş. Sanatçının bahsettiği "gerçek canlılar" umarız uzaylılar değildir. Gerçek uzaylılar neye benziyor bilinmez, ancak Konig’in tasarımları korku ve hayranlık uyandırıcı. Aşağıdan bakabilirsiniz.

  

   

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3987468/Is-aliens-really-look-like-Arrival-designer-reveals-concept-sketches-hit-film-s-extraterrestrial-visitors.html
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0