Uzaylıların Bizimle Neden İletişim Kurmadığına Bilimin Cevabı

0
0
0
0
0
Uzaylıların Bizimle Neden İletişim Kurmadığına Bilimin Cevabı
Uzaylıların var olduğuna dair yapılan açıklamalara bilim dünyasından da katılan birçok isim bulunuyor. Peki bilime göre var olma ihtimalleri yüksek olan uzaylılar, bizimle neden iletişime geçmiyor?

Önceleri bilim kurgu filmlerinde karşılaştığımız, zaman ilerledikçe var olduklarına dair inancımızın daha da artmaya başladığı uzaylılarla hala karşılaşmamış olmamız, bilim tarafından ciddi bir şekilde incelenmeye başlanmış durumda. Peki bilim insanlarına göre bunun sebebi ne olabilir?

Bildiğimiz kadarıyla gezegenimize benzeyen 40 milyara yakın gezegen bulunuyor. Bu sebeple eğer gelişmiş bir medeniyet varsa da bizimle bağlantı kurması sandığımızdan daha uzun sürebilir.

Uzaylıların kullandığı dalgaların seyahat mesafesinin sandığımızdan daha yavaş ve bu dalgaların fark edemeyeceğimiz kompleks bir yapıda olma ihtimali yüksek görülüyor ki bu durum, onları gözden kaçırdığımız anlamına geliyor. Uzayı 30 yıldan fazladır dinleyip hala somut bir veri elde edemediysek buna teknolojimizin ilkel kalması sebep olmuş olabilir.

Bunun yanı sıra gezegenimizden 32 ışık yılı uzaklıkta bulunan dalgaların henüz bize ulaşmadığı belirtiliyor ki evrenin büyüklüğü hesaba katıldığında, bize doğru ilerleyen ilk mesajın hala yolda olduğu düşünülebilir. Aynı durum bizim için de geçerli. Dünya’dan uzaya 100 yıldan biraz daha fazla dalga gönderdiğimiz biliniyor, bu da yolun henüz çok başında olduğumuz anlamına geliyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0