Erzurum'daki 'Uzaylıların İşidir' Denilen Yazı, Meğerse Traktörle Yazılmış

61
5
3
3
1
Erzurum’da bulunan bir köydeki yaklaşık 20 dönümlük bir tarlaya büyük harflerle yazılan “Case” (Dava) kelimesinin sırrı nihayet çözüldü. Bölge sakinlerinin “uzaylılar yazmış olabilir” dediği yazı, meğerse bir köylünün traktörüyle yazılmış.

Hollywood filmlerinden bizlere miras kalan şeylerden biri de, arazilerin ortasına uzaylılar tarafından yazılan devasa yazılar olsa gerek. Buna benzer bir vaka, Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesine bağlı Tuzcu köyünde yaşandı. Daha doğrusu, öyle olduğu sanıldı.

Bir süre önce söz konusu köydeki bir tarlaya yazılan, İngilizce'de “Dava” anlamına gelen “Case” kelimesi, bölge halkında müthiş bir meraka neden oldu. Bazı köylüler, bu olayı direkt uzaylılara havale ederek, yazının evrendeki muhtemel dostlarımız tarafından yazılmış olabileceğini düşündü. 

Günlerce konuşulduktan sonra nihayet gizemi çözülen yazı, meğerse Sefa Laç adlı bir köylünün, babasına kendisini ispatlamak için tarlayı traktörle sürmesi ile yazılmış. Geçimini babası ile çiftçilik yaparak sağlayan evli ve 2 çocuk babası Laç, babasına çok iyi bir traktör sürücüsü olduğunu ispatlamak için bu yolu tercih etmiş. 

Sefa Laç

Yıllardır traktörle tarla sürdüğünü ve tarlayı bir nakış gibi işlediğini söyleyen Laç, “Babama çok iyi bir traktör sürücüsü olduğumu ispatlamak için komşumuza ait Erzurum-Bingöl karayolunun hemen yanındaki boş bir tarlaya, kullandığım traktörün markasını, arkasına pulluk takarak yazdım” ifadelerini kullandı. 

Devasa yazının yoldan geçenlerin dikkatini çektiğini belirten Laç, “Hatta çoğu bunun uzaylıların işi olduğuna inanmış. Bu uzaylıların değil, benim işim. Yazın tarlanın etrafı yeşerince daha çok belli oluyor. Yakında ay-yıldız işlemeli 'Türkiyem' yazacağım" şeklinde konuştu.

erzurum

Söz konusu yazıyı gören bölge sakinlerinden biri olan Ahmet Çol ise işyerine giderken tarlada büyük harflerle 'case' yazısının hep dikkatini çektiğini, Bunu yapabilecek kimse aklıma gelmeyince de uzaylıların yazmış olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201911221040674092-uzaylilar-yazmis-denilen-yazinin-kaynagi-belli-oldu-/
61
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
61
5
3
3
1