Uzmanlardan Apple Mac Pro Yorumu: Pahalı Falan Değil

85
27
18
4
3
Fiyatı fazlasıyla eleştirilen yeni Mac Pro ve Pro Display XDR hakkında konuşan uzmanlar, iki cihazın da piyasadaki rakiplerine göre uygun fiyatlı olduklarını söylediler.

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlenen WWDC 2019 etkinliğinde yeni iş istasyonu Mac Pro’yu ve 1000 nit 6K monitörü Pro Display XDR’ı duyurmuştu. Hem 5.999 dolarlık Mac Pro hem de 4.999 dolarlık Pro Display XDR, tanıtıldıkları andan itibaren Apple hayranları ve teknoloji yazarları tarafından fazlasıyla eleştirilmişti.

Bazı analist ve uzmanlar ise insanların yeni Apple ürünlerinin fiyatlarını eleştirirken aceleci olduklarını dile getirirken bunların son tüketiciyi hedeflemeyen profesyonel iş odaklı ürünler olduklarını hatırlatıyor. Uzmanlara göre Apple’ın pahalı gibi görünen ürünleri aslında sektörün çok altında fiyat etiketlerine bile sahip olabililer.

Apple analisti Horace Dediu, Mac Pro’nun baz fiyatını hatırlatırken maksimum özelleştirmeyle birlikte bu fiyatın 30 bin doları bulabileceğini dile getiriyor. Dediu ayrıca Mac Pro’nun Dell, HP gibi şirketlerin özelleştirilmiş iş istasyonlarına göre daha ucuz olduğunu, bu şirketlerin ürünlerinin maksimum fiyatının 100 bin doları bulabildiğini belirtiyor.

Dijital medya uzmanı Steven Kampff, benzer durumun Pro Display XDR için de geçerli olduğunu belirtti. Kampff, Pro Display XDR’ın gereksiz lüks ve pahalı olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmezken, piyasada satılmakta olan benzer nitelikteki monitörlerin birkaç bin dolar daha pahalı olduklarını söyledi.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/629522/mac-pro-price-apple/
85
27
18
4
3
Emoji İle Tepki Ver
85
27
18
4
3