Uzmanlardan Nasıl Bir Tepki Vereceğinizi Merak Ettiğimiz 'Uzaylıların Görüntüsü' Açıklaması

98
25
11
8
6
Yeşil uzaylıları unutun. Uzmanların söylediklerine göre uzaylılar, daha ziyade makarnaya benziyorlar.

Futurama’nın bir bölümünde karakterler, gezegenin birinde makarnaya benzeyen ve Fry’ın yemeye çalıştığı uzaylılar ile karşılaşsalar oldukça komik olabilirdi. Dizinin absürt yapısı göz önüne alındığında bu konsept sırıtmazdı.

Uzmanlara göre ise uzaylılar gerçekten de makarnaya benziyor olabilirler. Illionis Üniversitesi’nden bilim insanları, Mars’taki yaşamın muhtemelen makarnaya benzeyen düz, yassı yapılar olabileceğini öne sürüyor.

Genellikle yeşil, küçük adamlar olark tasvir edilen uzaylılar, DC çizgi romanlarından Looney Toones’a kadar hemen her yerde belli bir imaja göre resmediliyorlar. Mars’taki kayalardan bazılarında görülen makarnavari yapılanmaların bakteri bulundurma ihtimali olduğunu söyleyen araştırmacılar, bu konuda oldukça ciddiler.

Sulfuri adı takılan bakteriler, genellikle oksijenin çok düşük olduğu ve inanılmaz derecede sıcak ortamlarda yaşayabiliyorlar. Morötesi ışınlar da bu canlılar için çok ciddi bir problem oluşturmuyor.

Araştırmanın başındaki isim olan Bruce Fouke, bütün veriler toplandığında, bu özelliklerin Sulfuri’leri Mars ve diğer gezegenleri kolonileştirmede ilk araç olabileceğini söylüyor. Sulfuri bakterileri, kristal kayalıklarda makarnaları andıran yapılar oluşturuyor. Dr Fouke, bu yapıların bir uçlarının sabit olduğunu ve bayrak gibi dalgalanabildiklerini söylüyor.

Araştırma için, Yellowstone Doğal Yaşam Parkı’ndan Sulfuri kolonisi örnekleri toplandı. Hem de makarna metaforunu güçlendirmek istercesine, bu işlem için çatal kullanıldı. Bakterilerin aktivitelerinin, karbonat kristallerinin oluşumunu hızlandırdığı ortaya çıktı. Üstelik bu işlem, dünyadaki diğer doğal ortamlardan bir milyar kat daha hızlı oluşuyor.

Dr Fouke, Mars’ta geçmiş yaşamın izinin en kolay bu tür örneklerde bulunabileceğini ve bu çalışmaların, başka gezegenlerde yaşamın parmak izini ortaya çıkaracağını söylüyor.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/science/aliens-more-likely-look-like-16246207
98
25
11
8
6
Emoji İle Tepki Ver
98
25
11
8
6