Vahim Bir Tablo: Tesla Kaç Araba Siparişi Aldı ve Kaçını Teslim Edebildi?

24
17
6
6
2
Aslında tüm Tesla üzerine dönen 'iflas edecekler!' dedikoduları tek bir şeye dayanıyor: Üretim beklentilerini bir türlü karşılayamamak. Peki resmi rakamlar ne diyor? Tesla üretimlerde başarılı mı?

Bildiğiniz gibi Tesla'nın zor günler geçireceği yönündeki tahminler ve ekonomistlerin ön görüleri hiç de yeni değil. Bundan aylar önce, Tesla'nın en şaşalı dönemlerinde dahi şirketin zor günlere ilerlediğini sizle periyodik olarak paylaşmıştık.

Tesla'nın üretim yönünden bir kısır döneme girdiği aşikar. Verilen sözler, çalışanlara gaz veren çeşitli konuşmalar dahi şirketin bu üretim hedeflerini toplamasına yeterli olamadı. Şirketin kuruluşundan beri elde edilen resmi rakamlar durumun vehametini gözler önüne seriyor.

Öncelikle Tesla aylar öncesinden, haftada en az 5 bin Model 3 üreteceğinin sözünü vermişti. Peki ne oldu? O tarihten beri haftada 2 bin Tesla Model 3'ün dahi üzerine çıkılamadı. 2018'in başından beri 30 bin barajı zar zor aşıldı ve içinde bulunduğumuz haziran ayında 6 bin Model 3 üretildi. İşin bir de başka bir boyutu var: Üretilen her araç sipariş veren kişiye teslim edilmiş değil. Yaklaşık 36 bin üretilmiş aracın 29 bine yakını teslim edilse de, kalan rakam halen sahibine ulaşmamış araçları gösteriyor.

İşin açıkçası Elon Musk'ın kendine güven dolu açıklamaları bir kesimin ne kadar hoşuna gidiyorsa, bir kesim de bu durumdan bir o kadar hoşnutsuz. Elon Musk öyle bir büyü yarattı ki 'bu şirkete bir şey olmaz' hissiyatı geçmek bilmiyor. Buna rağmen rakamlar da ortada: Bir takvim yılının ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar açıklayan bir şirkette çanlar çalıyor demektir.

Kaynak : http://www.businessht.com.tr/otomotiv/haber/2023381-tesla-kac-arac-uretti-kacini-teslim-etti
24
17
6
6
2
Emoji İle Tepki Ver
24
17
6
6
2