Vaktinin Çoğunu Yer Altında Geçiren Yeni Bir Yılan Türü Keşfedildi

38
8
5
3
2
Yeryüzünde ne kadar tuhaf organizma varsa hepsinin toplandığı Avustralya’da yeni bir yılan türü daha keşfedildi. Oldukça nadir görülen bu yılan türünün üyeleri yer altında yaşamayı tercih ediyor.

Avustralya’nın Queensland Üniversitesi’nde görevli olan araştırmacılar, soğuk kanlılıklarıyla bildiğimiz yılanlar familyasına yeni bir üye eklediler. Söz konusu üyenin son derece nadir görülmesi ve genelde yer altında yaşaması onu daha da gizemli kılıyor. 

Normalde deniz yılanları ile ilgili bir araştırma yapmak için seçtikleri bölgeye giden bilim insanları, toprak altında yaşayan yeni bir yılan türü ile karşılaşacaklarını tahmin etmemişlerdi. Cape York’un batı sahillerinde bulunduğu belirtilen yeni türün en çok köstebek yılanlarına benzediği söyleniyor. Söz konusu karşılaşma, 2014 yılında gerçekleşti.

Devam eden araştırmalar sonucunda bulunan yılan üzerinde yapılan çalışmalar tamamlandı. Böylece söz konusu yılanın yeni bir canlı türü olduğu kesinleşmiş oldu. O günden bugüne aynı yılan türünden sadece 6 tane daha ele geçirilmişti. 

Bilim insanları, keşfedilen türün zehirli olduğunu ve özellikle maden alanlarında tehlike yaratabileceğini söylediler. Diğer taraftan madencilik faaliyetleri de söz konusu yılan gibi endemik türlerin sonunu getiriyor. Bu nedenle keşfedilen türün koruma altına alınması planlanıyor. 

Keşfedilen yılanın üye olduğu Bandy-Bandy yılan familyasının 5 farklı türü de Avustralya’da yaşıyor. Uzmanlar, bu yılanın zehrinin özel olması dolayısıyla kötü amaçlardan dolayı sonlarının gelebileceğini, zehrinin ticari bir değer taşıyabileceğini söylüyorlar.

Kaynak : https://www.sbs.com.au/news/new-species-of-venomous-snake-found-in-australia
38
8
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
38
8
5
3
2