Valve'ın Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü Index, Linux Desteğiyle Birlikte Gelecek

19
3
1
1
0
Geçtiğimiz hafta Valve'ın duyurduğu Index isimli sanal gerçeklik gözlüğü hakkında yanlışlıkla aktif edilen bir internet sayfası, cihazın bazı özelliklerini ortaya çıkardı. Sızdırılan bilgilere göre Index, Linux desteğiyle birlikte gelecek ve 1 Mayıs tarihinde ön siparişe açılacak.

Linux ve SteamOS platformlarındaki oyuncuların bir araya geldiği internet sitesi GamingOnLinux ekibi, dün yaptığı açıklamayla henüz Valve tarafından resmi açıklama gelmese de Index'in Linux desteği sunacağını belirtti. GamingOnLinux'un açıklamaları, geçtiğimiz hafta Index hakkında yanlışlıkla yayımlanan bir internet sayfasında ortaya çıkan detayları doğruluyor.

Index'in 1 Mayıs'ta ön siparişe açılacağı ve 15 Haziran'da resmi satışlarına başlanacağı belirtilen açıklama sonrası Valve da GamingOnLinux'a yanıt verdi ve verilen bilgileri doğruladı. Elbette açıklamadaki en dikkat çeken ayrıntı, Index'in sunacağı Linux desteğiydi. Bilindiği gibi Linux'ta kurulum işlemlerinin zorluğu ve bazı sürücü destek problemleri, oyun geliştiricilerinin Linux'u ikinci plana atmasına sebep olmuştu.

Valve'ın Index ile sunduğu Linux desteği, hem Linux kullanıcıları hem de Windows dışındaki işletim sistemlerini kullanan diğer kullanıcılar için oldukça önemli. Valve, belki de önümüzdeki süreçte Mac ve diğer platformlara da desteğini arttırabilir.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/valve-index-vr-headset-support-linux,39012.html
19
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
1
1
0