Video Hakem Uygulaması Dünya Kupası'nda Sessiz ve Derinden Başladı

14
2
0
0
0
Son 2-3 senedir futbolun içine alınıp alınmayacağı tartışılan video hakem teknolojisi hiç farkında olmasak da Dünya Kupası'nın ilk maçında kullanıldı.

Futbolun ruhunda bulunan hakem hatalarını minimize edecek olmasıyla, iyi bir uygulama olup olmadığı ciddi tartışmalara sebep olan, buna karşın 2018 Dünya Kupası kapsamında kullanılacağı açıklanan VAR isimli teknoloji ilk sınavını verdi.

NBA maçlarını takip eden takip eden okuyucularımız, maçın kritik anlarında hakemlerin monitöre giderek pozisyonu izlediklerini bilirler. Futbola entegre edilen video hakem uygulaması bundan biraz daha farklı. Nitekim her şey göz önünde olmadan, arka planda devam ediyor.

Dün gerçekleşen Dünya Kupası açılışında Rusya ve Suudi Arabistan karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısındaki iki penaltı itirazlı pozisyon, video hakemler tarafından değerlendirilerek devam kararı doğru bulundu. Bu bağlamda uzun süredir tartışılan, video hakem uygulamasının futbolun heyecanını öldüreceği yönündeki tartışmalara da bir cevap verilmiş oldu. Nitekim pozisyonlar yaşanırken, bunun hakemlerce değerlendirilmesi hiçbir şekilde ekranlara yansımadı.

Toplamda 33 kamerayla değerlendirilen ve turnuva boyunca da bu şekilde devam edecek bu uygulamanın nelere gebe olacağı konusu oldukça merak ediliyor. Nitekim henüz bir tartışmaya mahal vermese de turnuva bitene değin bu uygulamanın daha çok kez tartışılacağını düşünüyoruz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/2018-world-cup-features-first-ever-video-assistant-referees/?ftag=COS-05-10aaa0b&linkId=53045413
14
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
0
0
0