Ve TİB Resmen Kapatıldı

1
0
0
0
0
Bakanlar Kurulu’nda görüşülen 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile TİB resmen kapatılıyor ve yetkilerinin tümünü BTK’ya devrediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan TİB’in (Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı) içerisinde FETÖ uzantılı kimliklerin bulunduğunu ve bu kurumun kapatılacağını açıklamıştı. Dün Bakanlar Kurulu’nda yapılan görüşme sonrası 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurumun resmen kapatıldığı ve yetkilerinin BTK’ya (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) devredileceği açıklandı. Buna göre Bilgi Sistemleri Dairesi, Hukuk Dairesi, Teknik İşletme Dairesi ve İdari Daire Başkanlığı’nın görevleri BTK tarafından yönetilecek.

Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Numan Kurtulmuş, TİB’in bütün yetkilerinin, sorumluluklarının, personelinin ve teknik bütün imkanlarının bundan böyle BTK’ya devredildiğini belirtti. Bunun dışında yapılan bir başka düzenleme ile 15 Temmuz şehit ve gazilerinin SGK borçlarının silineceği, bazı aksaklıkların da ortadan kaldırılacağını açıkladı.


 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0