Venüs, Güneş’in Arkasından Çıkıp Gökyüzüne Geri Dönüyor

26
4
2
2
1
Venüs, bir yıldan fazladır Güneş’in arkasında saklanıyordu. En parlak gezegen, şimdi Güneş’in arkasından çıkıyor ve gökyüzüne geri dönüyor.

14 Ağustos’ta Venüs, Dünya’dan görüldüğü şekilde tamamen Güneş'in arkasına geçti. O günden beri Venüs, Dünya üzerinden görünemedi ve Güneş'in ardına gömüldü. Doğuya doğru ilerleyen Venüs, Güneş'ten yavaşça uzaklaşıyor. Sonunda bu hafta Venüs, tekrar gökyüzünde bir yıldız gibi parlamaya devam edecek.

Venüs, yapılan hesaplamalara göre 14 Ekim akşamı, gün batımından 40 dakika sonra gökyüzünde görülebilir konuma ulaşacak. Bununla birlikte yalnızca deneyimli gözlemcilerin gezegeni tespit edebilmeleri muhtemel olsa da 28 Ekim’den sonra gezegen herkesçe görülebilir bir konuma geçiş yapacak.

Merkür ve Venüs buluşması 29 Ekim'de:

merkür venüs

Bununla beraber 29 Ekim akşamı, Merkür gezegenini gün batımından 30 dakika sonra gökyüzünde görmek mümkün olacak. Merkür, Venüs’ün sol alt köşesinde 3 derecelik bir açıyla yer alacak ve iki gezegen batı/güneybatı ufkunun birkaç derece yukarısında konumlanacak. Gezegenleri görmek için ise bir teleskopa ihtiyacınız olacak.

Aynı akşam iki gezegenin yaklaşık 4 derece üzerinde yer alan ince hilâl, yaklaşık 2 gün sonra görülmesi daha kolay bir konuma ulaşacak. ABD’nin en güneyinde yer alan insanlar Merkür’ü çıplak gözle görebilecekler. Bu bölgede, gezegen Güneş'in batmasından yaklaşık bir saat sonra görülebilir hâle gelecek.

Venüs, kasım ayında Güneş'in doğusundan ilerlemeye devam edecek. Gezegeni batı/güneybatı ufkunda akşam gökyüzünde görmek son derece kolay olacak. 3 Kasım'a kadar parlak beyaz yıldız gibi bir cisim olarak görünen komşu gezegenimiz, Güneş'in batmasından bir saat sonra gökyüzünde görülecek. Venüs, her akşam batı gökyüzünde yükselmeye başlayacak ve günümüzün "Noel Yıldızı"nı taklit edecek.

Kaynak : https://www.space.com/venus-evening-sky-return-fall-2019.html
26
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
4
2
2
1