Araba Ehliyeti İle Kullanılabilen Vespa Primavera 50 Fiyat Listesi ve Dikkat Çeken Özellikleri

110
10
4
3
2
İtalyan motosiklet üreticisi Vespa, ikonik tarzıyla çok uzun süredir motosiklet severlerin ilgisini çekiyor. Markanın geçtiğimiz yıllarda çıkarmış olduğu Primavera 50, A sınıfı ehliyete ihtiyaç duyulmaksızın kullanılabilen şık modellerinden birisi. Sizler için Primavera 50'nin teknik özelliklerini ve fiyat listesini inceledik. Keyifli okumalar dileriz.

İtalyan motosiklet markası Vespa, 1946 yılından beri benimsemiş olduğu ikonik tarzla hayranlarını peşinden sürüklemeye devam ediyor. Vespa, şehir içinde ekonomik tüketim ve sağlamlık prensipleri adı altında motosiklet üretmeye son hızla devam ediyor. Firmanın yaklaşık 2 yıl önce B sınıfı ehliyete sahip olan kişilerin de kullanabileceği Primavera 50 adlı modelini piyasa sürerek daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı.

Primavera 50,  49 cc’lik bir motor hacmine sahip ve bu sayede taşıtı kullanmak için illa motosiklet ehliyetine sahip olmak şart değil. Birbirinden farklı renk seçeneklerine sahip Vespa Primavera’nın sunmuş olduğu diğer özelliklere ve güncel fiyat listesine gelin yakından bakalım.

Tasarım

vespa primavera mercan rengi 2020

Vespa Primavera 50, alışkın olduğumuz klasik Vespa çizgilerini yenilikçi bir şekilde devam ettirmeyi başarmış gibi duruyor. Hem sportif hem de genç bir ruha sahip olan Primavera 50, keskin hatlı stop lambasına ve genişletilmiş park lambasına sahip. Vespa, Primavera 50 modelinde her ne kadar eski tarzını devam ettirmek istese de, motosiklete eklenen detaylar son derece modern görünüyor. 

Motosikletin kırmızı, beyaz, mercan, mavi ve siyah olmak üzere 5 farklı renk seçeneği bulunuyor ve fazla renk seçeneği olması da motosikletin her tarzdan insanın ilgisini çekeceğini gösteriyor. 735 mm genişliğe ve 1860 mm uzunluğa sahip olan Primavera 50’de, Vespa’nın motosikletlerinde genel olarak tercih ettiği 5 direkli 12 inçlik jantlar bulunuyor. 

Marka, keskin hatları yumuşak detaylarla harmanlayarak Primavera 50’nin son derece modern, atik ve çevik bir görünüme sahip olduğunu iddia ediyor. Primavera 50, aslına bakıldığı zaman tasarımsal olarak diğer modellerden farklı şeyler vaad etmiyor. Primavera 50’nin asıl olayı tasarımında değil, A sınıfı ehliyete ihtiyaç duyulmadan şehir içerisinde rahatça kullanılabilecek bir taşıt olmasında. 

Güvenlik 

vespa primavera kahverengi model

Primavera 50, güvenlik önlemleri açısından kullanıcıya herhangi bir ek önlem sunmuyor diyebiliriz. Vespa, Primavera gibi 50 cc’nin altındaki motosikletlerine ne yazık ki ABS fren sistemi gibi güvenlik önlemleri kullanmıyor. Eğer kullanacağım motosiklette illa ABS fren sistemi olsun diyorsanız, Vespa’nın Primavera S veya Primavera Red gibi daha yüksek hacimli motosiklet modellerine göz atmanızı öneriyoruz. 

Donanım

mavi renkli vespa primavera 2020

Vespa Primavera 50’nin tıpkı tasarım ve güvenlikte olduğu gibi donanım tarafında da herhangi bir özellik vaad etmediğini belirtmekte fayda var. Primavera serisine özel ön ve arka led farlar, uzaktan kumandalı sele ve motosikleti kilitlemenize yardımcı olan Bike Finder gibi özellikler, standart olarak ne yazık ki serinin 125 ve 150 cc motor hacmine sahip modellerinde sunuluyor. 

Vespa Primavera 50 motoru

2020 model vespa primavera mavi

Primavera 50 modellerinin içerisinde, 49 cc’lik motor hacmine sahip tek silindirli,hava soğutmalı ve i-get katalizöre sahip motorlar bulunuyor. 50 ve daha yüksek hacime sahip motosikletlerde A sınıfı ehliyete sahip olmak zorunlu, bu yüzden de Vespa, B sınıfı ehliyete sahip olan insanların da bu modelden faydalanabilmesi için motor hacmini 49’da tutmuş.

Saate 45 km hıza çıkabilen CVT şanzımanlı bu motor 25 beygir ve 7500 RPM’de 3 Nm tork üretiyor. Primavera 50’de genel amaç, motor performansını orta düzeyde tutarak şehir içerisindeki ulaşımın en rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesi. 

Vespa Primavera 50 performansı

vespa primavera 2020 su yeşili

Primavera 50 ile şehir içerisinde ulaşım son derece rahat ve kolay olacakmış gibi gözüküyor. Primavera 50, özellikle büyük şehirlerde yaşanan iş giriş ve çıkış saatlerinde sürücüyü uzun trafik kuyruklarında saatlerce bekletmeyecek türden. Primavera 50’nin sahip olduğu yakıt kapasitesi de büyük şehirlerde kullanmak için son derece uygun. 

Vespa Primavera 50 yakıt tüketimi

vespa primavera  yandan görünüm

34 kilometrede 1 litre yakıt tüketen Primavera 50, 8 litrelik bir benzin deposuna sahip. Şehir içinde yakıt tüketiminde son derece iddialı olan Primavera 50, 100 kilometrede sadece 2,6 litre yakıt tüketiyor

Vespa, yıllardır sürücülere olduğu kadar çevreye de önem veriyor ve bunu her fırsatta dile getirmekten kaçınmıyor. Primavera 50, yakıt tüketiminde olduğu kadar CO2 performansında da iddialı ve bilimsel verilere göre çevresel CO2 emisyonu kilometrede sadece 65 gram

Vespa Primavera 50 fiyatları 

kırmızı vespa primavera 2020 model

Bildiğiniz üzere Vespa, motosikletlerini çok da uygun fiyatlarla piyasaya sürmüyor. Primavera 50 her ne kadar ekonomik yakıt tüketimi sunsa da, fiyatlar her kesimden insana uygun gelmeyebilir. 

  • Primavera 50 4T3V 2020 - 27.900 TL

Primavera Serisine ait diğer modeller

vespa motor çift

Vespa’nın Primavera serisi, uzun süredir beğenilen ve her tarzdan insana hitap eden modellere sahip. Primavera 50 ile yetinmek istemeyen Vespa tutkunları, serinin diğer modellerine de göz atabilirler. 

Vespa Primavera Touring

vespa primavera beyaz touring

Primavera Touring, daha çok hem seyahati hem de teknolojik donanımları seven sürücülere hitap ediyor. Ön ve arkada kullanılan krom bagajlar, motosiklete sadece retro bir hava katmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücüye çanta veya kişisel eşyalarını yanında taşımasına izin vererek büyük bir rahatlık sağlıyor. Primavera Touring’in sahip olduğu tasarım Primavera 50 ile aynı, ancak motosikletin 50 ve 150 olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 

150 cc’lik motoru tercih ettiğiniz zaman, Primavera 50’ye ek olarak uzaktan kumandalı sele ve arka ve ön led farlar, pakette standart olarak geliyor. Primavera Touring’in fiyatları da elbette motor hacmine göre değişiklik gösteriyor. Modelin fiyat listesi şu şekilde;

  • Vespa Primavera Touring 2020 - 40.500 TL

Vespa Primavera S

vespa primavera s 150cc

Primavera S, Vespa’nın Primavera serisinde üretmiş olduğu en enerjik, sportif ve atik motosikletlerden birisi olarak görülüyor. 150 cc’lik motora sahip olan motosikletlerde 4,3 inçlik TFT full dijital renkli ekran bulunuyor ve sürücüler telefonlarına Vespa uygulamasını indirerek rahatça müzik dinleyebiliyor, mesajlarını görüntüleyebiliyor ve gelen çağrıları cevaplayabiliyorlar. 

  • Vespa Primavera S 2020 - 41.500 TL

Vespa Primavera SEAN WOTHERSPOON

vespa primavera sean wotherspoon tasarım motosiklet

Primavera serisinin en renkli tasarıma sahip olan bu modeli, Sean Wotherspoon ve Vespa işbirliği sonucu çıkmış bir motosiklet. 50 ve 150 olmak üzere 2 farklı motor seçeneği bulunan bu motosiklette metalden kadifeye birçok farklı malzeme kullanılmış ve tasarımın hakkını verebilmek için tüm detaylarda birbirine zıt renkler kullanılmış. Modellerin fiyat listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.

  • Vespa Primavera SEAN WOTHERSPOON 50 cc 2020 - 36.900 TL 
  • Vespa Primavera SEAN WOTHERSPOON 150 cc 2020 - 49.900 TL

Vespa Primavera beyaz önden görünüm

Vespa Primavera 50 ve Primavera serisinin diğer modelleri bu şekilde. Primavera 50 için konuşmak gerekirse açıkçası A sınıfı ehliyete ihtiyaç duyulmadan şehir içinde böyle pratik bir taşıt kullanmak son derece avantajlı. Tasarım ve donanım açısından çok fazla yenilik ve özellik sunmayan Primavera 50, ekonomik yakıt tüketimi ve ehliyet rahatlığı sayesinde tercih edilebilir mi? Fikirlerinizi yorumlarda merakla bekliyor olacağız

110
10
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
110
10
4
3
2