Video Oyun Endüstrisi, Artan Terör Olaylarındaki Oyun Etkisini Reddetti

24
5
4
2
1
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen El Paso saldırısının ardından silahlı saldırılar ve video oyunlar arasındaki bağlantı tekrardan gündeme geldi. ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının ardından ciddi bir düşüşe geçen video oyun endüstrisi, yapılan haksız iddiaları kabul etmedi.

Dünyadaki toplu katliamların sayısı arttıkça video oyunların insanları şiddete yönlendirip yönlendirmediği konusundaki tartışmalar da artarak devam ediyor. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçilerin iddialarının ardından tartışma ciddi bir şekilde arttı. ABD Başkanı Trump'ın bir açıklamasında "Video oyunlardaki şiddetin gençlerin düşüncelerini şekillendirdiğini söyleyen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor" ifadelerini kullanması da bu durumu iyice alevlendirdi.

Oyunların şiddeti yücelttiğini birçok kez dile getiren Donald Trump, bu konuda yalnız gibi de görünmüyor. ABD'li Demokratların da onayladığı bu iddiaya örnek olarak El Paso saldırısını öne sürdü. Tabii ki bu açıklamalar basit gibi görünse de oyun sektörü çalkalandı.

video oyunu silah

Yetkili kişilerin bu şekildeki açıklamaların ardından Activision, Blizzard ve diğer video oyun yayıncılarının hisseleri Trump'ın açıklamalarının ardından düşüşe geçti. Red Dead Redemption'ın yapımcı firması Take-Two'nun başı Strauss Zelnick ise video oyun sektörünü suçlamanın yersiz olduğunu, oyunların dünya çapında ilgi gördüğünü ancak silahlı şiddetin yalnızca Amerika'ya özel olduğunu belirtti.

İddiaları bir kenara bırakıp gerçekler üzerine konuşacak olursak ABD'nin önde gelen psikoloji kuruluşları, çocukların şiddetli davranışlar sergileyebileceği gerekçesiyle içerisinde şiddet unsurları bulunduran oyunlar oynamamalarını önerse de şiddet içerikli oyunlar ile toplu katliamlar arasında hiçbir bağlantı bulunamadı.

Zelnick'in yaptığı açıklamanın çok benzeri, Eğlence Yazılımı Birliği (Entertainment Software Association) tarafından yapıldı ve açıklamada "Dünya çapında milyarlarca insanın yanı sıra 165 milyondan fazla Amerikalı video oyunları oynuyor. Bunun yanı sıra video oyunları oynayan toplumlarda bu tarz trajik olaylar gözlemlenmezken ABD'de silahlı şiddet gözlemleniyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/lisettevoytko/2019/08/06/video-game-industry-rejects-trump-gop-criticism-after-mass-shootings/#3d38af5d4b9f
24
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
4
2
1