Video Yayıncılığında YouTube’un Artık Gerçek Bir Rakibi Var: Facebook

46
10
6
4
3
Video yayıncılığı konusunda uzun süredir tahta oturan YouTube'un karşısına sonunda tahtı gerçekten sallayabilecek büyüklükte biri çıkıyor.

Çevrimiçi video yayıncılığı denildiği zaman YouTube’un bir çeşit tekel olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Google, diğer şirketlerin gerçek bir alternatifi olmadığı için genellikle YouTube’u şantaj yapma aracı olarak bile kullanabiliyor.

Sosyal medya devi Facebook, platformdaki yeni videoları bulma amacıyla geçtiğimiz sene Facebook Watch’u yayınlamıştı. Facebook’un bugünkü açıklamalarına göre Facebook Watch, 720 milyonu aşan bir aylık kullanıcı sayısına sahip. Bu sayı başlangıç için fazlasıyla iyi bir sayı olsa da YouTube aylık 1,9 milyarlık bir kullanıcı sayısına sahip.

YouTube’u yakalama konusunda kararlı olan Facebook, Facebook Watch’a özel içerikler getirme konusunda da yatırımlar yapıyor. Buna ek olarak Facebook’un farklı yayıncı ve içerik yaratıcılarıyla da çalışacağı biliniyor. Küresel ortaklıkları da düşünen Facebook, platformunda çeşitlilik aradığını da belirtiyor.

Şu an için aralarında iki kattan daha fazla olan bir izleyici farkı olsa da Facebook’un birkaç yıl içerisinde bu farkı kapatacağı düşünülüyor. Tabii ki bunların hepsi birer tahmin olduğu için ilerleyen zamanlarda rekabetin nasıl geliştiğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://mspoweruser.com/youtube-finally-gets-a-real-competitor/
46
10
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
46
10
6
4
3