Videoları Daha Hızlı Açıp, Enerjiyi Daha Az Tüketen Chrome 52 Yayınlandı!

0
0
0
0
0
Videoları Daha Hızlı Açıp, Enerjiyi Daha Az Tüketen Chrome 52 Yayınlandı!
Android için Chrome'un yeni sürümü yayınlandı. Video iyileştirmeleri ve enerji tasarrufuna odaklanan sürümde önemli özellikler yer alıyor.

Mobil cihazlarda videolar genellikle uygulamalardan izlense de bazen tarayıcı üzerinden de video oynatımı yapılabiliyor. Bu noktada, videoların ara belleğe alınma hızları pek tatmin edici olmayabiliyor. Bir diğer sorun ise mobil tarayıcıların güç tüketimini artırarak pil ömrünün kısalmasına neden olması.

Google’ın yeni Chrome tarayıcısı bu noktalarda önemli iyileştirmeler sunuyor. Android için Chrome 52 ile birlikte videolar artık daha hızlı açılıyor. 5 kata kadar daha hızlı video açılma desteği sunan Chrome tarayıcının yeni sürümü aynı zamanda güç tasarrufu da sağlıyor ve daha uzun pil ömrü vaat ediyor.

Google’ın yeni Chrome sürümündeki en önemli özelliklerden biri “Veri Tasarrufu Modu” aktif durumdayken HTML 5 videoların oynatılabilmesi. Videoları izlenmesi için yüzde 50 güç tasarrufu sağlayan veri tasarrufu modunun pasif getirilmesi gerekmediğinde hissedilir derecede pil ömrü artışı sağlanıyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0