Vivo, iPhone X’daki En Baba Özelliğin 10 Kat Gelişmişini Kendi Telefonlarına Getiriyor

33
9
8
1
1
iPhone ile birlikte tanıştığımız Apple’a özel TrueDepth adı verilen ön kamera sistemi, karanlıkta bile yüzümüzü tanıyan sensörlerle Face ID ve Animoji gibi özellikleri beraberinde getirmişti. Son aylarda büyük çıkış yakalayan Çin merkezli Vivo ise bu teknolojiyi tam anlamıyla 10’a katlayacak bir sistem geliştirdi.

Appel, Face ID ve Animoji gibi radikal özelliklerin çalışmasını sağlayan, diğer üreticilerin cihazlarına kıyasla içi o kadar da boş olmayan bir çentikli ekranı hayatımıza soktu. iPhone ekranının üzerinde aynı anda tam 30.000 kızılötesi noktacık gönderen bir dizi sensör, ön kameraya eşlik ediyor. 

12 Eylül 2017’de iPhone X’u tanıttıktan sonra cihazın üretiminde büyük sıkıntı yaşayan Apple’ın en çok sorunla karşılaştığı teknoloji de söz konusu kızılötesi sensörlerdi. Küçücük bir alana sıkışan mühendislik harikası bu iş, cihazın piyasaya çıkışını geciktirmişti. En nihayetinde çentik tasarımını resmen Apple’dan çarpan sayısı 20’yi aşkın üreticiden birisi Vivo düğmeye bastı, TrueDepth’e rakip bir sistem geliştirmeye karar verdi.

Kendi üç boyutlu algılama teknolojisini geliştiren Vivo, Apple’ın 30.000 nokta olarak yansıttığı sensör teknolojisini tam 300.000 kızılötesi noktaya çıkartmayı başardı. Bir başka deyişle 3 boyutlu algılamada detaylar 10 kat daha fazla olacak, böylece güvenlik düzeyi de 10 kat artmış olacak. Hatta Vivo’ya göre söz konusu algılama teknolojisi için cihaza 3 metre uzaktan bakmak bile yeterli. 

Kendi algılama sistemine TOF adını veren Vivo, yüz tanımanın yanı sıra hareket ve jestleri tanımak için uygun iş başardığını düşünüyor. Ayrıca arttırılmış gerçeklik ve üç boyutlu fotoğrafçılıkta yeni boyutlar sunabileceğini söyleyen Çinli üretici, TOF 3D Sensing teknolojisini yakın zamanda üreteceği cihazlarda kullanmak için sabırsızlanıyor.

Vivo geçtiğimiz yıl Şangay’da düzenlenen aynı etkinlikte ekrana gömülü parmak izi sensörünü tanıtmıştı. Bu sensörün daha gelişmişi kısa bir süre sonra Synaptics tarafından üretilmiş, Samsung gibi firmaları da peşine takmıştı. Vivo’nun sensör teknolojileri konusundaki etkilerini göz önünde bulundurursak, 2019 yılı amiral gemilerinin iPhone X’un en iddialı özelliklerinden birisini tarihe gömeceğini söyleyebiliriz. 

Bakalım ilerleyen aylarda Vivo’dan başka sürprizler de görecek miyiz. 
 

Kaynak : https://wccftech.com/vivo-advanced-3d-sensing-solution-take-on-face-id/
33
9
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
9
8
1
1