Vivo Nex'in Açılıp Kapanan Ön Kamerası Nasıl Çalışıyor? (Video)

24
4
1
0
0
Vivo, Nex modeli ile birlikte tüketicileri açılıp kapanan kamera modülü teknolojisi ile tanıştırdı. Peki bu teknoloji nasıl çalışıyor? Zack Nelson, bu sorunun yanıtını hepimizden fazla merak etti ve Vivo Nex'in içini açarak mekanizmayı kontrol etti.

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo’nun çerçevesiz tasarımıyla ve benzersiz ön kamerasıyla dikkat çeken yeni amiral gemisi Vivo Nex, Jerry Rig Everything YouTube kanalının arkasındaki ses olan Zack Nelson’ın masasına geldi.

Zack Nelson’ın amacı Vivo Nex’in çizilme ve kırılmalara ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek değildi. Nelson, cihazın en dikkat çekici özelliği olan açılıp kapanan ön kamerasının nasıl bir mekanizma ile çalıştığını merak etti.

Nelson’un ilk işi, cihazın arka panelini ısıtarak cam arka paneli gövdeden ayırmak oldu. Kamera modülüne geçmeden önce cama yapıştırılmış olan siyah renkli yüzeyle ilgilenen Nelson, siyah plastik tabakayı camdan ayırarak gerçekten şeffaf bir panel oluşturdu.

Arka panelle işini bitiren Nelson, gövdeye vidalanmış olan anakartı koruyan plakayı çıkardı ve kamera modülünü incelemeye başladı. Modül, basit bir vidalı sistemle hareket ettiriliyordu. Vidanın dönüş yönüne göre modül yukarı ya da aşağı hareket ediyordu.

Zack Nelson, incelemesini bitirdikten sonra koruyucu plakayı yeniden yerine yerleştirdi ve ardından artık herhangi bir rengi bulunmayan arka cam paneli yeniden cihaza monte etti. Zack Nelson’ın yeni Vivo Nex’i, Mi 8 Explorer Edition’ın aksine gerçek bir şeffaf arka panele sahip oldu. Fakat cihazın artık garanti kapsamında olduğunu pek sanmıyorum.

Aşağıdaki videodan Zack Nelson’ın Jerry Rig Everything kanalındaki Vivo Nex ön kamera modülü incelemesini izleyebilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki bağlantıya tıklayarak Webtekno YouTube kanalının Vivo Nex incelemesini de izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/jerryrigeverything-vivo-nex-camera-886585/
24
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
1
0
0