Vivo X30, 5G Destekli Exynos 980 İşlemcisiyle Birlikte Gelecek

5
2
0
0
0
Vivo, önümüzdeki ay piyasaya sürmeye hazırlandığı telefonu Vivo X30’un Exynos 980 işlemcisinden güç alacağını açıkladı. Exynos 980 işlemcisinde bulunan 5G desteğiyle telefon Vivo’nun ilk 5G destekli telefonu olma özelliğini kazanacak.

Vivo, bugün Pekin’de gerçekleşen bir basın toplantısında, önümüzdeki ay piyasaya çıkacak Vivo X30’un Samsung’un tümleşik çift modlu (SA + NSA) 5G modemiyle birlikte gelen Exynos 980 işlemcisi tarafından destekleneceğini açıkladı. Şirket bu haberi çok fazla detayıyla anlatmasa da söylentilere göre cihazın ‘Pro’ versiyonu da gelecek.

Vivo X30’un resmi olmayan özellikleri:

vivo x30 5g

İddialara göre, Vivo X30 6,5 inç 90 Hz AMOLED ekrana sahip olacak. 8 GB RAM’e ve 256 GB depolama alanına sahip olması beklenen cihazın arka tarafında dörtlü bir kamera kurulumu yer alacak. Bu kamera kurulumunun ana kamerası ise 64 MP çözünürlüğe sahip olacak. Pro modeline gelince ise, ekran genişliyor ve 6,89 inç boyutuna geliyor. Vivo X30 Pro modelinde 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı yer alırken üçlü bir kamera sistemine geçiliyor. Bu kamera sisteminin ana kamerası ise tam 60 MP. Elbette bu özellikler şu için bir iddiadan ibaret ve resmiyeti yok.

Samsung’un ilk 5G tümleşik mobil işlemcisi Exynos 980 Eylül ayında duyurulmuştu. 8nm FinFET üretim mimarisine dayanan işlemci, şirketin sahip olduğu ilk yapay zekâlı mobil işlemcisi olma özelliğini de kazanmıştı.  

Tümleşik 5G modelin yanı sıra Exynos 980, yüksek performanslı iki Cortex-A77 çekirdeği ve altı adet güç tasarruflu Cortex-A55 çekirdeği içeren bir CPU ile birlikte geliyor. Bu işlemci ayrıca ARM Mali-G76 grafik yongasına da sahip. İşlemcide, şirketin açıkladığı bilgilere göre, önceki sürümlerden 2,7 kat daha hızlı çalışan sinir işleme birimi (NPU) bulunuyor.

5G teknolojisi orta sınıf telefonlara da gelecek

vivo x30 5g

Gelecek yıl nispeten daha yaygın hale gelmesi beklenen 5G ile akıllı telefon üreticilerinin çoğu, en yeni hücresel teknolojiye sahip cihazlarını piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Şirketler bu teknolojiyi sadece amiral gemisi modellerinde değil, aynı zamanda orta sınıftaki telefonları için de kullanmayı amaçlıyor. Qualcomm ve MediaTek gibi yonga üreticileri de gelecek yıl orta seviye 5G modemle gelen işlemcilerini piyasaya sürmeyi amaçladıklarını açıklamışlardı.

Kaynak : https://beebom.com/vivo-x30-5g-phone-launch-december/
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0