Gücünü Exynos 980'den Alacak Vivo X30 5G'nin Lansman Tarihi Ortaya Çıktı

10
1
0
0
0
Vivo, geçtiğimiz ay Samsung'un Exynos 980 işlemcisini bir telefonunda kullanacağını ve 5G destekli bir telefonu bu senenin sonlarına doğru piyasaya süreceğini doğrulamıştı. Bir blogger, Exynos 980 işlemcili Vivo X30 5G'nin lansman tarihini açıkladı.

Çin merkezli tüketici elektroniği şirketi Vivo, diğer firmaların amiral gemilerine kafa tutan telefonları ile birlikte birçok kez ismini duyuran bir şirket. Samsung'un geçtiğimiz ay içerisinde tanıtımını yaptığı Exynos 980 yonga seti, şirketin 5G bağlantıyı destekleyen ilk yonga setiydi. Bu tanıtımdan sonra Vivo, bu yonga setini kullanacakları bir akıllı telefonu bu senenin sonunda tanıtacağını belirtmişti.

Çinli şirket, 5G ve yapay zekâ teknolojisini yeni akıllı telefonuna getirebilmek için Samsung ile iş birliği yapacağını geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdiği bir etkinlikte dile getirmişti. 5G bağlantıyı destekleyen ve yapay zekâya sahip bir akıllı telefonu bu sene sonunda piyasaya sürmeyi planladığını belirten Vivo'nun yeni akıllı telefonuyla ilgili bazı bilgiler paylaşıldı. İsmi Vivo X30 5G olacak olan akıllı telefonun lansman tarihi, Çin merkezli sosyal medya sitesi Weibo üzerinde bir blogger tarafından açığa çıkarıldı.

Exynos 980 yonga setine sahip Vivo X30 5G, aralık ayında piyasaya sürülecek:

Vivo X30 5G

Blogger'ın belirttiğine göre mart ayında piyasaya sürülen Vivo X27'nin halefi olarak piyasaya sürülmesi beklenen Vivo X30 5G'nin aralık ayında tanıtılması bekleniyor. Blogger'ın bu iddiası, aslında pek de yalan gibi durmuyor zira Vivo, yaptığı etkinlikte Exynos 980 yonga setine ve 5G bağlantı özelliğine sahip bir telefonun bu yılın sonuna doğru piyasaya sürüleceğini doğrulamıştı. Bu da Weibo üzerinde çıkan bu iddianın doğruluk payını biraz da olsa güçlendiriyor.

Bu, Vivo X30 modeli akıllı telefonun internet üzerinde kendini ilk gösterişi değil. Haziran ayına geri dönecek olursak Vivo, bu ay içerisinde Dünya Fikrî Mülkiyet Ofisi tarafından 'Vivo X30' ismini tescillemişti. Lansman tarihi yayınlanan bu telefonun isminde ise 5G ibaresi bulunuyor. Bu da akıllı telefonun 5G bağlantıyı desteklemeyen başka bir versiyonu olabileceğini gösteriyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/28/vivo-x30-5g-phone-likely-powered-by-exynos-980-to-launch-in-december/
10
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
0
0
0