VLC Video Oynatıcı, Bazı Huawei Telefonları Kara Listeye Aldı

17
6
1
1
0
Popüler video oynatıcı VLC, Huawei'nin arka plan uygulamalarını durdurma kararı nedeni ile tam olarak kullanılamayan uygulaması için bazı Huawei modellerini kara listeye aldı. Kara listeye alının Huawei cihaz, VLC'nin resmi web sitesinden uygulamayı indirebiliyorlar.

Bir süredir akıllı telefonlarını optimize etmek konusunda rakiplerine göre oldukça ağır kalan Huawei, cihaz performansını iyileştirmek için agresif bir karar almış ve kendi yerleşik uygulamaları hariç arka plan uygulamalarını otomatik olarak durdurmaya başlamıştı. Bu karar, cihaz performansını bir miktar düzeltmiş olsa da VLC gibi arka planda çalışması gereken video uygulamalarının ‘görevini’ yerine getirememesine neden oldu.

Konudan habersiz olan Huawei akıllı telefon kullanıcıları, umdukları gibi çalışmayan VLC’nin Play Store sayfasına akın ederek uygulamaya eleştiri ve 1 yıldız yağdırmaya başladılar. Kendi hatası olmadığı halde uygulamasının Play Store’da kötü bir uygulama gibi gösterilmesini istemeyen VideoLAN, bazı Huawei akıllı telefonların kara listeye alındığını ve VLC’yi Play Store üzerinden indiremeyeceğini duyurdu.

Fakat VideoLAN, Huawei’nin agresif arka plan uygulamalarını durdurma kararı nedeni ile Huawei akıllı telefon sahibi VLC kullanıcılarını cezalandırmak istemiyor. Bu nedenle şirket, uygulamasını kullanmak isteyen Huawei telefon sahipleri için resmi web sitesinde bir APK dosyası indirme linki bırakıyor. Elbette ki APK dosyasından yüklenen uygulamalar otomatik güncellemeler almıyor. Ancak Huawei sahibiyseniz ve VLC kullanmaya devam etmek istiyorsanız güzel bir alternatif indirme yolu olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-vlc-app-download-block-889593/
17
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
1
1
0