Volkswagen, Emisyon Skandalı Nedeniyle Bir Kez Daha Mahkemeye Çıkıyor

11
5
3
2
1
Almanya’da 470 bin kişi Volkswagen'e karşı bir dava açtı. Alman otomobil üreticisi, bir kez daha mahkemede kendini savunmaya hazırlanıyor.

Gün geçmiyor ki Volkswagen, emisyon skandalı ile bağlantılı olarak bir başka davaya konu olmasın. Dev şirket, bu skandala konu olan araçlarında egzoz emisyon değerlerini hatalı şekilde yansıtarak resmi kurumları kandırmış ve genel olarak hem çevreye hem de insan sağlığına büyük tehdit oluşturmakla suçlanmıştı. 

Alman otomobil üreticisi, şimdi de Almanya’da 470 bin kişiye karşı mahkemeye çıkmaya hazırlanıyor. Bu davada, şirketin emisyon skandalına araçlarının karıştığını öğrenen otomobil sahipleri tazminat istiyor. 

Tazminatlar, her müşteri için ayrı hesaplanacak:

volkswagen

Mahkemenin Volkswagen’i suçlu bulması durumunda ödenecek olan tazminat bedeli sabit değil. Bedel, her davacı için ayrı ayrı belirlenecek. Davanın olumlu sonuçlanması hâlinde araç sahipleri Volkswagen’e doğrudan talepte bulunacak. 1 Kasım 2008 sonrası üretilen Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda sahipleri davanın tarafı olacak.

Volkswagen, emisyon skandalı nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 30 milyar dolar tazminat ve ceza ödemek zorunda kaldı. Bu rakam, daha da artabilecek gibi gözüküyor. Bu dava, yakın zamanda firmanın yöneticileri VW CEO’su Herbert Diess ve VW Başkanı Hans Dieter Poetsch'in ABD’deki yatırımcılara emisyon skandalı ile ilgili geç bilgi vermek ve borsalarda manipülasyon yapmakla suçlanmasından sonra açılmış oldu. İkilinin böyle bir hareket yapmasının sebebi olarak ise koltuklarını korumak istemeleri gösteriliyor. 

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/volkswagen-lawsuit-emissions-german/
11
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
2
1