Volkswagen Yine Emisyon Standartlarında Hile Yapmakla Suçlanıyor

10
6
5
1
0
Volkswagen daha önce ABD ve Almanya'da emisyon skandalıyla gündeme gelmişti. Otomotiv devi şimdi de İngiltere'de emisyon değerlerini düşüren hileli bir cihaz kullandığı iddiasıyla mahkemelik oldu.

Alman otomobil devi Volkswagen, İngiltere'de otomobillerin yarattığı hava kirliliğine karşı konulan kanunlara takılmamak için araçlarına yasadışı cihaz takmakla suçlanıyor. Yaklaşık 100.000 VW sürücüsü, şirketin duman emisyonlarını otomatik olarak düşürmek için dizel otomobillerine hileli bir cihaz taktığını iddia ederek Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.

Sürücüleri temsil eden hukuk müşaviri Tom De La Mare, "Yasağın amacı açık: Üreticiler tarafından emisyon sınırlarına karşı hile yapılmasını önlemek" dedi. Emisyon sınırlarının, üreticilerin Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü (NEDC) testlerinde hile yapılmasını önlemek için konulduğunun altını çizen danışman, "Azot dioksit, oksijenin varlığıyla yüksek sıcaklıkta, yakıtın yanması sonucu oluşan bir gazdır. Havadaki azot dioksite maruz kalmak, insan sağlığı için önemli riskler taşıyor" sözleriyle, salınımların insan sağlığını tehdit ettiğinin altını çizdi.

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan yapılan son analizler azot dioksitin, Birleşik Krallık'ta her yıl 23.500 ölüme eşdeğer olarak ölüm oranı üzerinde etki gösterdiğini öngörüyor. De La Mare, İstatistiklerin Avrupa düzeyinde de uygulanabileceği ve günde 1000 ölüme eşit olduğu iddia ediyor.

volkswagen gas auto

Bu, Volkswagen'in ilk vukuatı değil. ABD Çevre Koruma Ajansı, Eylül 2015'te otomobil üreticisinin Temiz Hava Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. VW, otomobil sahiplerinden, çevre yasasından, eyaletlerden ve bayilerden gelen suçlamaları çözmek için suçlamaları kabul ederek 25 milyar dolara kadar ödeme yapmayı kabul etti.

Ancak şirket, İngiltere'de kanununu ihlal etmediğini belirterek, "Volkswagen Group, Birleşik Krallık'taki araçlarının hiçbirinde hileli cihaz olmadığını savunuyor" açıklamasını yaptı.

VW, suçlamanın hileli cihazın yasal tanımının belirli durumlarda karşılanıp karşılanmadığı noktasında olduğunu söyledi. Mahkeme süreci devam ediyor ve Volkswagen'in yine aynı hatayı yapıp yapmadığını öğrenmeyi merakla bekliyoruz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-7747091/Volkswagen-cheated-emissions-standards-High-Court-hears.html
10
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
5
1
0