Manisa'da Kurulacak Volkswagen Fabrikasında Çalışacakların Hayalindeki Maaş

177
83
41
39
23
Volkswagen, Türkiye'ye kuracağı üretim tesisi için çalışmalarını resmen başlattı. Bölge halkı ise daha şimdiden büyük bir heyecana kapılmış durumda. Pek çok kişi, Volkswagen'den alacağı maaşın hayalini kurarken, bölgenin emlak piyasası da İstanbul'a yaklaşmış durumda.

Alman otomobil devi Volkswagen, uzun süren bir söylentilerin sonucunda nihayet Manisa'ya kurulacak olan üretim tesisi için ilk somut adımı attı. Şirket, geçtiğimiz günlerde Volkswagen Turkey isimli şirketin kurulması için gerekli çalışmaları başlattı. Ticaret Sicil Gazetesi'nde de kendisine yer bulan şirket, kısa bir süre sonra resmi olarak kurulmuş olacak.

Volkswagen'in Manisa'ya kuracağı tesis, bölge halkını da heyecanlandırmış durumda. Öyle ki Manisalılar, daha şimdiden Volkswagen bünyesinde kazanacakları paranın hayalini kurmaya başladılar. Üstelik bölgedeki emlak piyasası da değer kazanmış durumda. Analizler, Manisa'nın özellikle de Volkswagen fabrikasının kurulacağı bölgesindeki emlak fiyatlarının daha şimdiden yükseldiğini gösteriyor.

Volkswagen logo

Alman otomobil devinin Manisa'da kuracağı tesisin şirketi için ayırmış olduğu sermaye, 943.5 milyon TL. Bu şirketin açık adresi de belli olmuş durumda. Buna göre eğer Volkswagen Turkey'in merkezini ziyaret etmek isterseniz; "KeçiliköyOSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre Manisa" adresine ulaşmanız gerekiyor. Otomobil devi, 2022 yılında hizmete girmesi planlanan tesis için ilk etapta 5.000 kişiyi işe alacak.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre fabrikada Seat Ateca ve Skoda Karok üretimleri yapılacak. Manisa'daki fabrika, yıllık 700 bin araç üretecek. Üretilen araçların yüzde 20'si Türkiye pazarına sunulacak, yüzde 80'i ise ihracat kapsamında değerlendirilecek. Hal böyle olunca da vatandaşlar, Volkswagen'in Türkiye'ye kuracağı üretim tesisi için bir hayli heyecanlanmış durumdalar.

Seat Ateca

Volkswagen, Avrupa'daki üretim tesislerinde çalışanlarına, 1000 ila 1.200 euro arasında maaş veriyor. Vatandaşlar, Volkswagen'in Türkiye'de de aynı maaşı vereceğini düşünüyorlar. Bu da ufak bir hesaplamayla maaşların, 6.250 TL ile 7.500 TL arasında değişeceği beklentisini oluşturuyor.

Yapılan açıklamalara ve araştırmalara göre bölgenin emlak piyasası, neredeyse İstanbul'a yakınlaşmış durumda. Manisa'nın organize sanayi bölgesi civarında satılık arazi neredeyse yok denecek kadar az. Satışa çıkartılan arazilerin de metre kare fiyatı en az 1.000 TL. Bazı bölgelerde metrekare fiyatı, 4.000 TL'ye kadar yükseliyor.

Bölgedeki durum, satılık ve kiralık evler konusunda da arazilere benzerlik gösteriyor. Bölgenin en güzide yerlerinden bir tanesi olan Güzelyurt'ta satılık evler için milyonlarca lira isteniyor, kiralık evlerin fiyatları ise 3.000 TL'ye kadar çıkıyor. Bölgedeki gayrimenkul uzmanları, Volkswagen'in Manisa'ya kuracağı fabrikanın sadece Manisa'yı değil, İzmir'in özellikle de Bornova ilçesini etkileyeceğini düşünüyorlar. Şimdiden bir ev için günlük 35-40 kişinin aradığını söyleyen uzmanlar, ilerleyen dönemlerde fiyatların iki katına çıkabileceğini söylüyorlar.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201910041040322478-manisayi-volkswagen-heyecani-sardi-7-bin-500-tl-maas-hayali/
177
83
41
39
23
Emoji İle Tepki Ver
177
83
41
39
23