Volkswagen, Yeni Elektrikli Aracı 'ID Space Vizzion'u Gösterdi

28
5
3
2
0
Volkswagen, kasım ayı içerisinde düzenlenecek Los Angeles Motor Show etkinliklerinde tanıtacağı yeni modelini açıkladı. İlk etapta konsept olarak karşımıza çıkacak olan "ID Space Vizzion" 2021'in sonlarında yollarda olacak.

Teknolojik sektörlerde yaşanan hızlı gelişim, otomobil sektörünü de doğrudan etkiliyor. Otomobil devleri, özellikle de 2019 yılında tanıttıkları yeni araçlarında hem otonom sistemleri hem de elektrik motorları ön plana çıkararak otomobil sektörünün geleceğine yön vermiş gibi görünüyorlar. Elbette bu üreticilerden bir tanesi de Volkswagen.

Almanya merkezli otomobil devi bir süredir büyük bir değişimin içerisinde. Tüketicilerin beklentilerinin farklılaşmaya başladığının farkında olan şirket, kendisine yeni bir sayfa açabilmek için bir süredir çalışıyor. Bu bağlamda Volkswagen, geçtiğimiz dönemlerde logosunu yenilerken "ID.3" olarak isimlendirilen yeni modelini de yeni teknolojileriyle duyurdu. Şimdi ise şirketin, ilerleyen günlerde tanıtacağı yeni bir konsept otomobili ortaya çıktı.

Volkswagen konsept

Görmekte olduğunuz bu araç, Volkswagen tarafından 19 Kasım 2019 tarihinde "Los Angeles Motor Show" etkinlikleri kapsamında tanıtılacak. "ID Space Vizzion" ismiyle ziyaretçilere sergilenecek olan araç, SUV segmentinde olacak ve sıfır emisyon değerine sahip. Yani Volkswagen, bu aracında elektrik motoru kullanacak.

Volkswagen

Aslına bakacak olursak Volkswagen'in yeni konsepti, şirketin geçtiğimiz dönemlerde tanıttığı ID 3 modeliyle benzerlik gösteriyor. Bu bağlamda yeni konseptin DNA'larını ID 3'ten aldığını söyleyebiliriz. Ancak ID Space Vizzion, ID 3'ten daha çok konuşulacakmış gibi görünüyor. Bunun bir numaralı sebebi ise aracın iç döşemesinin sürdürülebilir kaynaklardan üretilecek olması. Volkswagen'in yenilediği stratejileri, ilk meyvelerini vermeye başlamış gibi görünüyor.

Volkswagen

Aracın iç kısmı da bir hayli farklı görünüyor. Araçta bulunan devasa boyutlu ekran, multimedya sisteminin kontrolünün yanı sıra araçla ilgili detaylı bilgileri de paylaşacakmış gibi görünüyor. Ayrıca aracın ön ve arka kısmındaki uzun orta paneller de dikkatlerden kaçmıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Volkswagen Tasarım Bölümü Başkanı Klaus Bischoff, bilinen her otomobil sınıfında neler yapabildiklerini gösterdiklerini, şimdi de elektrik motorlu araçlar için aynı şeyi yaptıklarını söylüyor.

Araç konsept olduğu için sadece bir adet üretilecek gibi bir düşünceniz varsa, yanılıyorsunuz. Volkswagen, bu konsept aracın seri üretimine kısa bir süre içerisinde başlayacağını söyledi. 2021 yılının sonlarında Kuzey Amerika, Çin ve Avrupa pazarında görmeye başlayacağımız ID Space Vizzion, piyasaya sürüldüğü bölgelere özel versiyonlarla gelecek.

Kaynak : https://www.designboom.com/technology/volkswagen-id-space-vizzion-concept-11-08-2019/
28
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
5
3
2
0