Volvo, Çıkabilecek Ticaret Savaşları Dolayısıyla Endişeli

16
6
1
1
0
Volvo, Avrupa Birliği ve ABD arasında yaşanabilecek ticaret savaşlarından ötürü endişe duyuyor.

Bugün gerçekleştirilen Otomotiv Haberleri Avrupa Kongresi'nde söz alan İsveç merkezli otomobil şirketi Volvo'nun CEO'su Hakan Samuelsson, yaptığı konuşmada; Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği arasında bulunan gerginlikten tedirgin olduklarını, ABD'de ürettikleri araçların sayısını artırdıklarını, gelebilecek yeni vergilerden bu yöntem sayesinde kurtulmayı hedeflediklerini bildirdi.

Otomobillerin ABD sınırları içerisinde üretilmesini ve bu doğrultuda ticaret açığının kapanmasını hedefleyen ABD Başkanı Donald Trump'ın isteğine yönelik olarak Samuelsson: "Tesadüfen, tam da bunu yapıyoruz. ABD’de 150.000 araba üretecek ve bunun yarısını ihraç edeceğiz. Geri kalanını da orada satışa sunacağız. Umarım ABD yönetimi bunu görür ve bize yerine başkalarına vergi koyar" açıklamalarında bulundu.

Volvo'nun sadece ABD ve Avrupa Birliği arasında çıkabilecek ticaret savaşlarından değil aynı zamanda ABD ile Çin arasında çıkabilecek ticaret savaşlarından da en az hasarla kurtulmak için çalışmalarını yürüttüğü söyleniyor. Çin üretimi otomobillere %27,5 gümrük vergisi eklenmesinin üzerine Volvo'nun bu araçları ABD sınırlarına artık sokmadığı bildiriliyor.

Kaynak : https://www.carscoops.com/2019/05/volvo-ceo-says-potential-u-s-europe-trade-war-is-worrying/
16
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
6
1
1
0