Volvo - Lego Ortaklığı Sayesinde Çocuklar, Wall-E'yi Geleceğin Otonom İş Makinesine Çevirdi

23
2
2
1
0
Volvo, Lego ile olan ortaklığı neticesinde geleceğin otonom iş makinası Zeux'u Lego formuna çevirmesinin ardından çocuklardan aldığı önerilere uyarak bir dizi yenilik ekledi. Söz konusu önerinin ise Pixar'ın ünlü karakteri Wall-E'den izler taşıdığı gözlerden kaçmadı.

Volvo, Lego ile yaptığı ortak çalışma kapsamında Zeux adlı otonom iş makinası projesini çocukların hünerli elleri ve yaratıcı zekasıyla buluşturmaya devam ediyor. Geleceğin otonom iş makinasını konu alan projenin Lego tarafından oyuncak haline getirilmiş versiyonu ile çocuklara projeleri hakkında detaylı bilgi sunan Volvo; Lego parçalarını bir araya getiren zeki çocukları eğlendirmenin yanında ilgilerini de otonom araç teknolojisine çekmeyi amaç edinirken, bu yatırımının ilk meyvesini daha şimdiden almayı başardı.

1.167 parçadan oluşan Lego setinin canlandırdığı makinelerden de bahseden Volvo yetkilileri; çocuklar tarafından önerilen eklentileri projeye çevirdiklerini belirtti. Geleceğin otonom iş makinasında yardımcı bir drone'nun iş makinası için saha taraması yapacağını ve yardımcı Drone’un yanında bir de kendine ait robotik bir gözü olan iş makinasının, çevredeki insanları da gözlemleyerek kararlarını bu doğrultuda vereceği bildirildi. Üstelik bu eklentinin en ilginç kısmı ise bahsi geçen eklentiler ile aracın Pixar'ın tanıdık simalarından Wall-E'ye benzemesi oldu.

Daha doğru bir tabirle, yoluna çıkan işçi ve insanlara zarar vermeden işini yapmaya odaklanacak, 13 ton ağırlığında olması beklenen iş makinasının, 6 metrenin üzerinde bir boyutta olması planlanıyor.

Lego boyutundaki Zeux’un ise yalnızca 18 cm olduğu bilgisi veriliyor. Şu sıralar oldukça futuristik gözüken otonom iş makinası projesinin yakın gelecekte aktif olması beklenirken, belki de bahsi geçen Lego seti, geleceğin otonom mühendislerinin esaslı kariyerlerinin ilk adımını oluşturacak.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/building-a-real-life-wall-e-how-kids-helped-lego-technic-and-volvo-design-the-autonomous-zeux-wheel-loader
23
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
2
1
0