VR Gözlüklerde Facebook Messenger Üzerinden Videolu Arama Yapılabilecek

0
0
0
0
0
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Oculus VR gözlüklerde Facebook Messenger üzerinden videolu arama yapılabileceğini duyurdu.

Sanal gerçeklik gözlükleri bizi gerçek dünyadan koparıp sanal bir dünyaya sürüklese de bu gözlükleri kullanırken hayatımızdaki kişilerle bağlantıda kalma ihtiyacı hissedebiliyoruz.

Bu konu hakkında bir süredir Facebook ve Oculus'un çalışmalarını sürdürdüğü biliniyordu. Aslında beklendiği üzere Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Facebook şirketlerinden Oculus'un geliştiricilere yönelik konferansı Oculus Connect 3'te Facebook Messenger'ın sanal gerçeklik platformunda nasıl kullanılacağını gösterdi.

Oculus VR kullanırken Messenger aramalarının nasıl geldiğini ve görüneceğini gösteren Zuckerberg, tanıtım esnasında eşi Priscilla Chan'den gelen Messenger aramasını sanal gerçeklik gözlüğü üzerinden yanıtladı.

Peki Messenger aramaları Oculus VR'da nasıl olacak?

Siz sanal gerçeklik gözlüğünü kullanırken herhangi birisi sizi platform bağımsız olarak bir şekilde Facebook Messenger üzerinden aradığında gelen aramayı VR ekranınızda görebiliyor ve sanal olarak yanıtlayıp çağrıyı reddedebiliyorsunuz.

Çağrıyı kabul ettiğinizde kullandığınız uygulamadan çıkma ihtiyacı duymadan açılan pencereden sizi arayan kişinin görüntüsünü görebiliyor ve onunla konuşabiliyorsunuz. Ancak gözlüğün üzerinde direk olarak sizi çeken bir kamera olmadığından dolayı sizin gerçek hayattaki görüntünüzü göremeyeceği için karşınızdaki kişiye sanal dünyadaki bir karakter gibi görünüyorsunuz.

Tabii bu Facebook Messenger aramasının geliştiriciler için düzenlenen konferansta uygulanması planlanan bir konsept olduğunu, henüz hayata geçmediğini belirtelim.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0