Vücuda Yerleştirilen Pirinç Büyüklüğündeki Cihazlar, Radyo Dalgalarıyla Uzaktan Kontrol Edildi

11
3
3
0
0
Bilimin ilerlemesiyle onunla birlikte tıp da gelişmeye devam ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, gelecekte ilaç ve diğer tıbbi uygulamaların uzaktan takip edilebileceği bir sistem geliştirdi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların Brigham Kadın Hastanesi'nde görevli uzmanlarla gerçekleştirdiği yeni teknoloji, gelecekteki ilaç kontrol sisteminin ve diğer tıbbi uygulamaların daha kolay yapılmasını mümkün kılabilir.

Pirinç büyüklüğünde olan ve vücuda yerleştirilen cihazlar, uzaktan radyo dalgalarıyla kontrol edilebiliyor. Domuzlarda yapılan araştırmalarla birlikte vücudun 10 santimetre derinine yerleştirilen sensörlerin 1 metre uzaktan harekete geçirilebildiği ve 38 metre uzaktan komut verilebildiği gözlemlendi.  

Buna ek olarak cihazın radyo dalgalarıyla çalışmasına rağmen güvenli olduğu da vurgulandı. Araştırmaya fon sağlayan kurum ise Media Lab Konsorsiyumu ve Ulusal Sağlık Enstitüleri oldu. Bu gelişmeler ışığında önümüzdeki yıllarda hastalıkların daha az can aldığı bir döneme gidiyoruz gibi görünüyor.

11
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
0
0