Vücut Isısından Telefon Şarj Etme Dönemi Başlıyor!

3
0
0
0
0
Vücut Isısından Telefon Şarj Etme Dönemi Başlıyor!
Amerika’da üniversitede yapılan bir çalışma sonucunda ilerleyen yıllarda vücut sıcaklığı ile telefonlarınız şarj olabilir.

Cep telefonları günden güne birbirinden güzel özellikler kazanmaya devam ederken nedense şarj konusunda sıkıntıları kalıcı oluyor. Bataryaları da kalınlık sıkıntısından büyütmeye yanaşmayan üreticiler, aynı zamanda powerbank dünyasının da popülerleşmesine yol açtı.

Bu nedenle şarj etmek için çeşitli ürünler de görmekteyiz. Şarj eden çanta da buna bir örnek. Bu bağlamda bir çalışma yapan Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan North Carolina Üniversitesi’ndeki araştırmacı ekip ve başında bulunan Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Profesörü Daryoosh Vashaee, vücut sıcaklığını elektriğe çevirerek cihazları şarj edebilecek bir teknoloji geliştirdi.

Termoelektrik Jeneratör (TEG) adı verilen bir sistem ile 2mm inceliğinde ve katlanabilir bir malzeme sayesinde vücudunuza yapıştıracağınız bir iletken ile elektrik depolayarak telefon ve tablet gibi cihazları şarj edebileceksiniz. (“Abi senin ateşin yükselmiş, ben sana sirke hazırlayana kadar benim telefonu da şarj eder misin?” geyiklerine hazır olun) 

Konu ile alakalı videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz;

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0