Vücutta Bir Örümcek Gibi Dolaşan Rovable’lar Giyilebilir Teknolojinin Geleceği Olabilir

0
0
0
0
0
MIT'de bir grup araştırmacı, yeni bir tür giyilebilir cihaz geliştirdi.

Giyilebilir cihazlar arttıkça daha az göze batmaya başladılar. Akıllı saatler, spor takip ekipmanları artık sıradanlaşmış durumda. MIT’deki araştırmacılar tam da böyle bir zamanda, “Rovable”ları geliştirerek bizi heyecanlandıran bir buluşa imza attılar. İnsan vücudu etrafında dolaşan bu cihazlar, aslında birçok sensörü olan ufak robotlar. 

Araştırmacılar makalelerinde “Rovable”ların, saatlere veya isim etiketlerine sorunsuzca monte edilebilir olduğunu belirtiyorlar. Ortalama kibrit kutusu büyüklüğünde olmalarına rağmen mikrokontrolcüleri, kablosuz internet bağlantıları ve 45 dakika idare edebilecek bataryaları bulunan Rovable'lar, çift taraflı manyetik tekerlekleri sayesinde giysinin içinde aşağıya ve yukarıya doğru dolaşabiliyorlar.

Rovable’lar gerçekten birer canlı gibiler. Hareket ediş biçimleri, kendi kendilerine bakım yapabilme olanağı sağlıyor. Mesela bataryaları azalınca kendi başlarına şarj aletine gidip dolmayı bekliyorlar. 


Şu anda yalnızca çizgisel olarak hareket edebilen Rovable'larda henüz güçlü mikroişlemciler kullanılmamış. Bu da 3D ortamı algılayan karmaşık algoritmaları çalıştıramamalarını açıklıyor. Ekip, ayrıca robotları yeni mikroişlemcilerle yeniden kodlayacaklarını açıkladı. Başkaları da bu yeni konseptte cihaz geliştirmeye yakın zamanda girişir mi bilemeyiz, fakat “rovable”ların bizi geleceğe bir adım daha yaklaştırdığı kesin.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/10/19/tiny-body-roaming-robots-could-be-the-future-of-wearables/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0