Ses Yüksekliğini Ölçebilen WatchOS 6 Duyuruldu: İşte Tüm Detaylar

12
4
1
1
0
Apple’ın her yıl yaptığı WWDC etkinliği bu yıl için TSİ 20.00’da başladı. Apple dünyasından yeniliklerin tanıtıldığı etkinlikte, tanıtılan yeniliklerden birisi de watchOS 6. Apple’ın yeni saati için yaptığı yenilikler ve güncellemelere gelin hep beraber bakalım.

Apple, akıllı saat piyasasının en çok satan saati Watch için watchOs 6’yı duyurdu. Yeni Apple Watch sürümü, watchOS 5’in ardından devrimsel yenilikler getirmese de bazı iyileştirmeler ve geliştirmelerle kullanıcıları mutlu edecek gibi görünüyor. watchOS’a gelen ilk özellik, Apple Watch’un ilk sürümünden beri yinelenen mevcut kadran seçeneklerine bir yenisinin daha eklenmesi. Bu yeni kadran, grafik tasarımlarını vurgulamak için tekrar tasarlanmışken farklı yazı stilleri ve farklı renk seçenekleriyle beraber geliyor.

Apple; hesap makinesi, sesli kitap ve sesli notlar da dâhil olmak üzere Apple Watch’a daha fazla uygulama getiriyor. Artık Watch uygulamaları, herhangi bir iPhone gerektirmeden Watch üzerinden bağımsız bir şekilde çalışabilecek. watchOS 6, önceki sürümlere göre daha uzun süre veri okuyabilecek.

Watch için uygulama desteği önceki sürümlerde sadece App Store üzerinden sağlanıyordu. Yeni sürüm ile beraber Apple Watch’un App Store’a bağımlılığını azaltmak isteyen Apple, saatine özel bir market oluşturuyor. Herhangi bir iPhone’a ihtiyaç duymadan uygulama indirmenize olanak sağlayan bu özellik watchOS 6’nın dikkat çekici yeniliklerinden birisi.

Yeni Watch sürümü beklenilen gibi Apple’ın sağlık özelliklerini genişletiyor. Gürültülü ortamlarda 90 desibel sesin üzerindeki sesleri size bildirecek olan watchOS 6, günlük ilaç takibi yapacak ve kadınların özel günlerinin tarihlerini not edecek. Önemli sağlık sorunlarından şüphelendiğinde ise saat sizi uyaracak.

watchOS 6 ile beraber saatiniz artık sesli kitap okuyabilir hale gelecek ve Podcast’leri dinleyebileceksiniz. Ayrıca bir hesaplama yapmak istediğinizde bunu saatiniz aracılığıyla yapabileceksiniz. watchOS 6 bu hafta dağıtılmaya başlanacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/3/18646317/apple-watch-os-6-watchfaces-apps-features-release-date-wwdc-2019
12
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
1
0