‘WhatsApp, 10. Yılını Kutluyor’ Mesajları Yine Hortlamaya Başladı!

8
4
2
1
1
Bir dönem moda olan ‘WhatsApp 10. yılını kutluyor’ şeklindeki mesajlar, son birkaç gündür tekrar yayılmaya başladı.

Hatırlarsanız bundan 3 sene önce de benzer bir durum yaşanmış, o dönemlerde WhatsApp yaklaşık 4 yıldır marketlerde yer alıyor olmasına rağmen 10. yılını kutladığına dair bir mesaj yayılmıştı. Aradan 3 sene geçti ve şu an uygulama, -marketlerde- 7. yılını doldurmuş durumda. Ve yine son birkaç gündür aynı mesajlar tekrar hortlamaya başladı.

Aslında mesajın kullanıcı açısından tehdit edici bir tarafı yok. Aşağıdaki görselden de görebileceğiniz üzere mesajı 10 arkadaşınıza gönderdiğiniz taktirde 5 sene ücretsiz WhatsApp kullanma hakkını kazanacağınız, inandırıcı gelmediyse WhatsApp’ın web sayfasına uğramanız gerektiği söyleniyor. Bu site WhatsApp’ın kendi resmi sitesi olduğu için uğramanız dahilinde başınıza bir iş gelmeyecek fakat mesajda söylendiği gibi de bir açıklamayla karşılaşmayacaksınız.

Peki virüs gibi görünen fakat kullanıcı için zararsız olan bu mesaj silsilesinin amacı ne olabilir? Söylenenlere göre bu mesajlaşma akımı, günlük sohbet trafiğinin ölçülmesi için kullanılan bir yöntem. Yani uygulama geliştiricilerinin gönderdiği bu mesaj, günlük veri ve ileti trafiğini ölçmenin en basit yollarından bir tanesi. Dolayısıyla bu tarz mesajlara kendinizi kaptırarak alet olmanız, yalnızca ‘x’ kimselerin bazı verilere ulaşması için ön ayak oluyor.

Bu mesajla ilgili Ekşi Sözlük’te son derece eğlenceli entry’ler girilmiş, bazılarını paylaşayım dedim :)

8
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
1