WhatsApp Android Beta Uygulamasını Güncelledi: Resimler İçin Bomba Bir Özellik Geliyor

34
20
6
2
2
WhatsApp, Android beta uygulamasını bir LGBT bayrağı ve resimler için arama özelliği ekleyerek güncelledi. Ancak yeni özelliklerin tamamı erişime açılmış değil.

WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile yeni bir güncelleme yayınladı ve Android beta uygulamasını 2.19.73 sürümüne güncelledi. Güncelleme ile birlikte daha önceki WhatsApp sürümlerinde bulunan fakat erişime açılmayan bir bayrak, WhatsApp’ın emoji klavyesine eklenirken, gönderilen ve alınan resimlerle ilgili olarak da oldukça önemli bir özelliğin ipuçları sağlandı.

Yukarıdaki görselde görmüş olduğunuz ve LGBT üyelerinin sembolleri arasında yer alan bayrak, 2.19.73 güncellemesi ile birlikte WhatsApp emoji klavyesine eklenmiş durumda. Bu bayrak, önceki WhatsApp sürümlerinin kodlarında yer alsa da klavyeye eklenmemişti. Ayrıca aşağıdaki semboller de yeni WhatsApp beta sürümünün kodlarında yer alıyor. WhatsApp’ın bu sembolleri de gelecek güncellemede yayınlaması muhtemel.

Bununla birlikte WhatsApp Beta 2.19.73 güncellemesi, çok daha önemli bir özellik için ipucu sağlıyor. Şirket, kullanıcıların WhatsApp üzerinden gönderdikleri ya da aldıkları resimleri Google’da aratabilmesini mümkün kılmak için ‘Resim Arama’ özelliği geliştiriyor. Bu özellik ile birlikte herhangi bir resmin seçenekler menüsünü açtığınızda karşınıza ‘Resim Arama’ seçeneği çıkıyor. Bu seçeneğe dokunursanız WhatsApp ‘Resim Google’a Yüklenecek’ şeklinde bir uyarı sunuyor. ‘Ara’ seçeneğine dokunursanız söz konusu resim, Google Görseller’de aranıyor.

WhatsApp’ın benzer ya da aynı görselleri tespit etmek için Google API kullandığını düşünürsek böyle bir özellik için geç bile kalındı diyebiliriz. Bununla birlikte Resim Arama özelliği, 2.19.73 güncellemesinde kullanıma sunulmuş değil. WhatsApp, kusursuz bir şekilde çalışması için uygulamayı geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-19-73-whats-new/
34
20
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
34
20
6
2
2