WhatsApp'a Bu Sene Eklenen En İyi 10 Özellik

95
23
19
15
11
WhatsApp, kullanıcı deneyimini arttırmak için uygulamasına birçok yeni özellik ekliyor. Şirket, bu sene de uygulamasına yeni özellikler eklemeye devam etti. Peki WhatsApp’a bu sene gelen en iyi özellik neydi?

Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, günümüzde aylık 1,5 milyar aylık kullanıcıya sahip ve anlık mesajlaşma uygulamaları arasında zirvede bulunuyor Uygulamada sadece anlık mesajlaşma değil sesli ve görüntülü konuşma da yapılabiliyor.

Çıktığı günden bu yana bünyesine sürekli olarak yeni özellikler katarak ilerleyen mesajlaşma platformu, 2019 içerisinde de kullanıcılarına birçok yeni ve kullanışlı özellikler sundu. İşte WhatsApp’ın bu sene kullanıcılarına sunduğu en iyi 10 özellik.

Grup davetiye sistemi

whatsapp grup davetiye sistemi

Şirketin bu sene uygulamasına eklediği özelliklerden bir tanesi grup davetiye sistemiydi. Bu gizlilik seçeneği sayesinde kullanıcılar kimlerin kendilerini WhatsApp gruplarına ekleyebileceğini seçebiliyor. Kullanıcılara sunulan seçenekler ise şöyle: Herkes, Rehberimdekiler ve Şu Kişiler Hariç Rehberimdekiler.

Ses dosyası gönderme özelliği

Şirket, bu özelliğini yeni arayüzüyle birlikte duyurmuştu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar toplamda 30 ses dosyasını seçebiliyor ve tek seferde gönderebiliyor. Bu özellik ayrıca kullanıcılara ses ve görüntü ön izlemesi yapabilmesini de sağlıyor.

Grup görüntülü ve sesli çağrı düğmesi (Android)

whatsapp grup sohbet

Şirket, bu sene grup çağrılarında kullanıcılarının birden fazla kişiyi ekleyebilmesine olanak tanıdı. Bu özellikle birlikte Android kullanıcıları, WhatsApp grup sohbetlerinde özel bir çağrı düğmesine kavuştu. Bu düğme sayesinde kullanıcılar, katılımcıları tek seferde ekleyerek grup çağrıları yapabiliyor. Grup konuşmalarında katılımcı sayısının dördü aşamadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Parmak izi kilidi

whatsapp parmak izi kilidi

Bu özellik, Android uygulamasına en son eklenen özellikler arasında yer alıyor. WhatsApp’ta bu özelliği kullanabilmek için Ayarlar – Hesap – Gizlilik – Parmak izi kilidi sekmesine gelmeniz gerekiyor. Bu özelliği aktif ettiğinizde işletim sisteminizde kayıtlı olan parmak izi kilidinizi doğrulamanız gerekiyor.

Bu özellik ayrıca üç seçenekle birlikte geliyor. İlki 'hemen' kilitleme, ikincisi '1 dakika sonra kilitleme' ve üçüncüsü '30 dakika sonra kilitleme'. Bu özelliğin çağrıları engelleme gibi bir özelliği bulunmuyor, sadece mesajları gizleyebiliyor.

Sıkça gönderildi etiketi

WhatsApp’ın bu sene başında hem Android hem de iOS işletim sistemi için çıkardığı özelliklerden bir tanesiydi. Bu özelliği, daha önce birçok kez gönderilmiş dosyayı ya da mesajı göndererek test edebilirsiniz. Bu işlem sonrası mesajlaşma uygulaması size 'birçok kez gönderildi' etiketiyle bir uyarı gönderecek.

Sıralı sesli mesajlar

whatsapp sıralı sesli mesaj

Bu özellik, ilk önce WhatsApp’ın iOS sürümü için yayınlanmıştı. Şirket daha sonra bu özelliği Android uygulamasına da gönderdi. Bu özellik, aslında adından da anlaşılabileceği gibi sesli mesajların otomatik olarak oynatılmasını sağlıyor. Bu özelliğin şu an için WhatsApp’ın beta sürümünde olduğunu da söylemek gerekiyor.

Özel olarak cevaplama

whatsapp özel olarak cevaplama

WhatsApp’ın bu senenin başlarında kullanıcılarına sunduğu özelliklerden bir tanesi de buydu. Bu özellik, grup sohbetlerinde bir mesajın özel olarak bire bir sohbette cevaplanabilmesini sağlıyor. Bu özelliği kullanmak için yapmanız gereken şey grup sohbetinde bir mesajı seçmek, sağ üst köşedeki üç noktaya tıklamak ve çıkan seçenekler arasından 'özel olarak cevapla'yı seçmek. Bu özelliğin Android cihazlar için 2018 yılında çıktığını da hatırlatalım.

WhatsApp durumunu Facebook ya da Instagram’da paylaşma

whatsapp durum

Bu özelliği kullanmak için yapmanız gereken şey WhatsApp’ı açıp 'Durum'unuza gitmek. Daha sonra paylaş düğmesine basarak durum gönderinizi Facebook ya da Instagram’da paylaşabilirsiniz.

Güncellenmiş resim içinde resim modu

whatsapp picture in picture

Bu özellik, şu an WhatsApp betanın Android 2.19.177 sürümü için test ediliyor. Güncellenen bu özellik sayesinde sohbeti değiştirseniz bile başlattığınız video arka planda oynamaya devam edecek. Bu özellik YouTube, Facebook, Instagram ve Streamable’daki videolarda kullanılabilecek.

Sessize alınmış durum güncellemelerini gizleme

whatsapp durum

WhatsApp’ın Android kullanıcıları için gönderdiği bir beta güncellemesi daha. Bu özellik, daha önce sessize aldığınız WhatsApp kişilerinizden Durum güncellemelerinizi gizlemenizi sağlıyor. WhatsApp, 'Sessize alınmış güncellemeler' bölümüne 'Gizle' botununu da ekleyecek.

Kaynak : https://www.bgr.in/features/top-10-whatsapp-features-android-ios-launched-in-2019-857878/
95
23
19
15
11
Emoji İle Tepki Ver
95
23
19
15
11