WhatsApp, Yıllardır Beklenen Bir Gizlilik Özelliğini Kullanıma Sundu

39
10
5
4
3
Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, hangi kişilerin sizi gruplara ekleyebileceğini belirlemenizi sağlayan yeni ayar seçeneğini bugün itibarıyla platforma dahil etti.

ABD’li sosyal medya devi Facebook’un servislerinden biri olan WhatsApp, yediden yetmişe herkesin kullandığı bir haberleşme uygulaması. Dünya çapında 2 milyara merdiven dayayan aktif kullanıcı sayısıyla popülerliğini her geçen gün artırmaya devam eden platform, yıllardır beklenen bir özelliği nihayet kullanıcılarla buluşturdu. 

WhatsApp’ın bugün itibarıyla yayınladığı özellik sayesinde, artık hangi kişilerin sizi gruplara ekleyebileceğini seçebileceksiniz. Söz konusu yenilik, bu yılın başlarında ortaya çıkan bir başka gizlilik özelliğini takip ediyor.

İlk olarak Hindistan’da test edilen yenilik, 'Hiç Kimse', 'Kişilerim' ve 'Herkes' olmak üzere kimlerin sizi gruplara ekleyebileceğini seçmenize imkan tanıyordu. WhatsApp’ın bunu takiben yayınladığı yeni gizlilik özelliği ise kullanıcıların gruplar üzerinde hakimiyetini çok daha artıracak türden.

whatsapp gizlilik

Yeni özellik, tanımadığımız veya konuşmadığınız kişilerin sizi rastgele gruplara eklemesini engelliyor. Diğer bir deyişle, hangi kişilerin sizi gruplara ekleyebileceğini belirlemenize olanak sağlıyor. 

Söz konusu ayarı aktif hale getirmek oldukça basit. Öncelikle telefonunuzda WhatsApp'ı açın ve Ayarlar> Hesaplar> Gizlilik bölümüne gidin. Gruplar sekmesine girdikten sonra kimlerin sizi WhatsApp grubuna ekleyebileceğini seçebilirsiniz.

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/11/06/whatsapp-now-lets-you-choose-which-contacts-can-add-you-to-groups/
39
10
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
39
10
5
4
3